Пропустити навігацію

Наталія Рад про механізм отримання матеріальної допомоги застрахованим особам та суб’єктам господарювання

22 грудня 2020 року на брифінгу Донецької обласної державної адміністрації очільниця Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад проінформувала про стан пенсійного забезпечення в області та надала детальні роз’яснення щодо виплат в рамках соціальної підтримки фізичних осіб підприємців та застрахованих осіб.

Керівниця зазначила, що органи Пенсійного фонду України на Донеччині працюють у штатному режимі та відповідно до затверджених графіків в повному обсязі здійснюють пенсійні виплати.

Для отримання одноразової допомоги у розмірі 8 тисяч гривень запитувачі послуги мають впевнитись у виконанні чотирьох простих вимог:

 якщо ви найманий працівник, перевірте

  • що основний КВЕД вашого підприємства є у списку тих, до яких вжито карантинних заходів;
  • що роботодавець нарахував та сплатив єдиний соціальний внесок за III квартал 2020 року;
  • ваша середня заробітна плата за III квартал не перевищує 30 тисяч гривень на місяць;
  • ви не працюєте за сумісництвом;

якщо ви фізична особа – підприємець, впевніться:

  • що ваш КВЕД є у є у списку тих, до кого вжито карантинних заходів;
  • що ви займаєтесь діяльністю не менше трьох місяців;
  • у 2020 році сплатили єдиний соціальний внесок не менше, ніж за три місяці;
  • переконайтеся, що ви не працюєте за сумісництвом та не являєтеся найманим працівником.

Заяву для отримання одноразової допомоги застрахованим особам заповнюється виключно в електронному форматі, з використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг. Тому в нагоді стане електронний цифровий підпис  та IBAN номер гривневого рахунку застрахованої особи.

УВАГА!

У разі подання недостовірної інформації допомога підлягає поверненню. Якщо особа добровільно не поверне кошти протягом 10 робочих днів з дня надсилання рішення територіального органу Пенсійного фонду про відшкодування одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, вони будуть стягнуті державною виконавчою службою в примусовому порядку.

132374932 736750007224095 6988011848860551380 n - Наталія Рад про механізм отримання матеріальної допомоги застрахованим особам та суб’єктам господарювання

background Layer 1