Пропустити навігацію

Про перерахунок пенсії з 01 березня 2021

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області на виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році» проведено перерахунок пенсій із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

При проведенні перерахунку з березня 2021 року показник середньої заробітної плати в Україні, що використовується для обчислення пенсії збільшився з 4888,83 грн. до 5426,60 грн.

Перерахунок пенсії проведено автоматично, за матеріалами пенсійних справ, без особистих звернень пенсіонерів до територіальних управлінь Пенсійного фонду України в Донецькій області.

У випадку, якщо розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії, не досягає 100 гривень встановлюється доплата в сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Крім того до рівня 2200 грн підвищується мінімальна пенсійна виплата особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років — для жінок і 35 років — для чоловіків).

Звертаємо увагу!

Якщо розмір пенсії, визначеної за умовами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» по пенсіях, призначених за «спеціальними» законами, буде вищий ніж пенсіонер отримував до перерахунку, то відбувається переведення означеної категорії пенсіонерів на отримання більшого розміру пенсійної виплати.

25.02.2021 indeksatsiya 940x584 - Про перерахунок пенсії з 01 березня 2021

background Layer 1