Пропустити навігацію

Навчаємо основам пенсійної грамотності під час занять в «Школі майбутнього пенсіонера»

Умови та порядок виходу на пенсію, перелік необхідних документів, електронні сервіси Пенсійного фонду України – про все це та багато іншого можна дізнатись на заняттях «Школи майбутнього пенсіонера» в сервісних центрах головного управління Пенсійного фонду Донеччини.

Протягом тижня зустрічі у такому форматі відбулись в Покровському, Дружківському, Курахівському та Селидівському сервісних центрах.

Слухачам «Школи» пенсійники роз’яснили процедуру дистанційного оформлення пенсії за допомогою сучасного сервісу вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України «Автоматичне призначення пенсії» та допомогли здійснити авторизацію на порталі.

Для довідки: відтепер кожна застрахована особи може подати документи для автоматичного призначення пенсії заздалегідь. Для цього потрібно здійснити наступні кроки:

  1. Авторизуватися на вебпорталі Фонду portal.pfu.gov.ua за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або картки банку Gov.ID.
  2. Заповнити анкету-заяву для автоматичного призначення пенсії.
  3. Додати скановані копії документів.
  4. Підписати анкету-заяву КЕП та надіслати до Фонду.

Після опрацювання анкети-заяви чекайте інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату призначення та розмір пенсії. Повідомлення надходить за допомогою СМС, засобами Вебпорталу та через мобільний додаток «Пенсійний фонд».

Більше про сервіс «Автоматичне призначення пенсії» дізнайтесь за посиланням: http://surl.li/aefhx.66 pro zanyattya v shkoli Majbutnogo pensionera - Навчаємо основам пенсійної грамотності під час занять в  «Школі майбутнього пенсіонера»

background Layer 1