Пропустити навігацію

Зустрічі фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області з педагогічними колективами навчальних закладів Донеччини

З початком нового навчального року відновилися зустрічі фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області з педагогічними колективами учбових закладів Донеччини. За підсумками  вересня подібні заходи були проведені у Краматорську, Покровську, Волновасі, Добропіллі, Селидовому, Курахове та Великій Новосілці.

Під час спілкування педагогічні колективи ознайомили зі змінами в пенсійному законодавстві, умовами перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам. А найбільш цікавим для освітян стало питання призначення пенсії за вислугу років. Спеціалісти Фонду повідомили, що право на пенсію за вислугу років мають працівники закладів освіти незалежно від віку та за наявності стажу роботи за спеціальністю на:

  • 1 квітня 2015 року – не менше як 25років,
  • 31 грудня 2015 року – 25 років 6 місяців,
  • 11 жовтня 2017 року – 26 років 6 місяців.

Крім того вчителям розповіли, що з липня 2020 року на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) успішно функціонує сервіс «Автоматичне призначення пенсії», який дозволяє завчасно надати всю необхідну для призначення пенсії інформацію та провести перевірку наявних в Пенсійному фонді даних.

Пенсійники запропонували учасникам заходів скористатись даним сервісом та подати документи для призначення пенсії. При цьому вони звернули увагу присутніх, що скористатися послугою «Автоматичне призначення пенсії» зможуть користувачі за наявності кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Ознайомитися з означеною послугою можна за посиланням https://cutt.ly/gQ1gruL

Slajd1 - Зустрічі фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області з педагогічними колективами навчальних закладів Донеччини Slajd2 - Зустрічі фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області з педагогічними колективами навчальних закладів Донеччини

 

background Layer 1