Пропустити навігацію

Тематичні зустрічі з представникам кадрових та бухгалтерських служб щодо запровадження електронних листків непрацездатності

Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області протягом вересня поточного року проводили тематичні зустрічі з представникам кадрових та бухгалтерських служб Краматорська, Дружківки, Бахмута, Лимана щодо запровадження електронних листків непрацездатності.

Фахівці Фонду повідомили, що на вебпорталі Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) створені та успішно функціонують електронні кабінети закладів охорони здоров’я, страхувальників і застрахованих осіб.

У своєму особистому кабінеті роботодавці вже зараз можуть отримати інформацію по працівниках, які працюють за основним місцем роботи, зокрема, номеру е-лікарняного, дату його відкриття та закриття. Для того, щоб мати доступ до цієї інформації, потрібно здійснити авторизацію на порталі з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Працівники управління звернули увагу відповідальних осіб, що з 1 жовтня поточного року заклади охорони здоров’я мають повністю перейти на формування е-лікарняних. При цьому якщо працівнику було оформлено лікарняний на бланку, то його продовження має здійснюватися виключно у паперовому вигляді, навіть у разі переходу лікарні на електронний формат.

Переглянути відео-інструкцію «Електронний лікарняний лист: що потрібно знати працівнику та роботодавцю» можна за посиланням: https://www.facebook.com/dn.pfy/videos/549246109576005.

Користуйтесь сучасними сервісами Пенсійного фонду України та будьте здорові!

Druzhkivka E likarnyani - Тематичні зустрічі з представникам кадрових та бухгалтерських служб щодо запровадження електронних листків непрацездатності

background Layer 1