Пропустити навігацію

Страхувальникам та застрахованим особам про Е-лікарняний

Протягом місяця фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області провели зустрічі зі страхувальниками та застрахованими особами підприємств, організацій, установ Донецької області  з питань запровадження електронних листків непрацездатності- Е-лікарняних.

Фахівці Головного управління роз’яснили, що документ формується на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність в Електронному реєстрі листків непрацездатності.

Спеціалісти зауважили, що під час візиту до лікаря пацієнту рекомендується перевірити коректність введення лікарем інформації, а ще важливо – отримати смс-повідомлення від електронної системи охорони здоров’я. Про відкриття, продовження лікарняного потрібно повідомити роботодавця.

Сформований листок непрацездатності стає доступним у день створення для перегляду в кабінеті страхувальника та застрахованої особи на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua.)

Пропонуємо до перегляду відео-інструкцію «Електронний лікарняний лист: що потрібно знати працівнику та роботодавцю» за посиланням:

https://www.facebook.com/pfu.gov.ua/photos/a.1376246965836792/4337605456367580.

1.8 - Страхувальникам та застрахованим особам  про Е-лікарняний

background Layer 1