Пропустити навігацію

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

  1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, його категорія: Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, код згідно з ЄДРПОУ замовника 13486010, юридична адреса: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, площа Соборна, будинок 3. Категорія замовника відповідно до пункту 2 частини четвертої статті 2 Закону України від 25 грудня 2015 року №922-VIII «Про публічні закупівлі».
  2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі (за наявності): Теплова енергія (ДК 021:2015: 09320000-8 Пара, гаряча вода та пов’язана продукція) для приміщення за адресою: 85700, Донецька область, м. Волноваха, вул. Обручева, буд. 17.
  3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-01-24-005647-b.
  4. Код економічечної класифікації видатків бюджету:

              Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Для забезпечення приміщення сервісного центра Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (дислокація м. Волноваха) тепловою енергією необхідно укласти договір на закупівлю теплової енергії з Обласним комунальним підприємством «Донецьктеплокомуненерго», яке з технічних причин є єдиним постачальником теплової енергії для приміщення сервісного центру за адресою: 85700, Донецька область, м. Волноваха, вул. Обручева, буд. 17.

Правові, економічні та організаційні принципи діяльності в сфері електроенергетики, відносини, що пов’язані з централізованим постачанням теплової енергії, регулюються Законом України «Про теплопостачання». Відповідно до статті 23 Закону України «Про теплопостачання», господарська діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії підлягає ліцензуванню в порядку, встановленому законом. Разом з цим, виходячи з положень Закону України «Про теплопостачання» постачання теплової енергії (теплопостачання) – господарська діяльність, пов’язана з наданням теплової енергії (теплоносія) споживачам за допомогою технічних засобів транспортування та розподілом теплової енергії на підставі договору.

Ринок транспортування теплової енергії відповідно до статті 5 Закону України «Про природні монополії» є сферою діяльності суб’єктів природних монополій. Відповідно до частини другої статті 5 цього Закону зведений перелік суб’єктів природних монополій ведеться Антимонопольним комітетом України. В зведеному переліку суб’єктів природних монополій, розміщеному на сайті Антимонопольного комітету https://amcu.gov.ua/zvedenij-perelik-subyektiv-prirodnih-monopolij Обласне комунальне підприємство «Донецьктеплокомуненерго» станом на 01.01.2022 визначено, як суб`єкт природних монополій в м. Волноваха щодо транспортування теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами.         Враховуючи, що теплові мережі адміністративної будівлі за адресою: 85700, Донецька область, м. Волноваха, вул. Обручева, буд. 17 приєднані безпосередньо до потужностей Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго», надання послуг згідно предмету закупівлі іншими учасниками не є технічно можливим, тому існують підстави застосування переговорної процедури закупівлі відповідно до пункту другого частини другої статті 40 Закону України «Про публічні закупівлі»: відсутність конкуренції з технічних причин.

Технічні та якісні характеристики, умови:

Теплопостачальна організація  повинна:

 передати Споживачу теплову енергію, якість якої відповідає умовам Закону України від 02.06.2005р. N 2633-IV «Про теплопостачання», Правил користування тепловою енергією, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2007р. № 1198 та інших нормативно-правових актів, які регулюють питання теплопостачання;

здійснювати перевірку роботи приладів обліку та стану теплоспоживального обладнання Споживача не рідше одного разу в 6 місяців;

повідомляти Споживача письмово або в засобах масової інформації про зміну тарифів.

 

  1. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість Послуги визначена згідно з наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».

 

  1. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений за результатами аналізу обсягу потреби та вартості за одиницю, становить 672198,72 грн. з ПДВ.
background Layer 1