Пропустити навігацію

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

  1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, його категорія: Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, код згідно з ЄДРПОУ замовника 13486010, юридична адреса: 84122, Донецька область, м. Слов’янськ, площа Соборна, будинок 3. Категорія замовника відповідно до пункту 2 частини четвертої статті 2 Закону України від 25 грудня 2015 року №922-VIII «Про публічні закупівлі».
  2. . Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі (за наявності): Послуги доступу до мережі Інтернет (ДК 021:2015: 72410000-7 – Послуги провайдерів) для забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (за всіма дислокаціями) інтернет-зв’язком.
  3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-02-10-004259-с.
  4. Код економічечної класифікації видатків бюджету:

              Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

  • Послуги з підключення та надання доступу до мережі Інтернет (далі – Послуги) до об’єктів Замовника надаються відповідно до Закону України «Про телекомунікації», Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11.04.2012 № 295 та інших нормативно-правових актів України у сфері телекомунікацій та забезпечують цілодобове надання у користування та обслуговування каналів передачі даних на всіх вузлах мережі.
  •  

Склад необхідних підключень

 

Найменування Тип замовлення Кіл.
1 Послуги доступу до мережі Інтернет, а саме: доступ до мережі Інтернет 50Мбіт/с та надання статичної ІР-адреси Підключення до 31.12.2022 18
2 Послуги доступу до мережі Інтернет, а саме: доступ до мережі Інтернет 100Мбіт/с та надання статичної ІР-адреси Підключення до 31.12.2022 8
3 Послуги доступу до мережі Інтернет, а саме: доступ до мережі Інтернет 300Мбіт/с та надання статичної ІР-адреси Підключення до 31.12.2022 1

 

  • Учасник має бути включений до Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій.
  • Учасник (або Оператор) повинен забезпечити підключення до глобальної мережі Інтернет на вказаній швидкості у синхронному режимі роботи порту.
  • Учасник повинен забезпечити підключення до глобальної мережі Інтернет об’єктів Замовника за адресами та зі швидкостями, наведеними у Таблиці 2 Додатку 1 з моменту підписання Договору.
  • Організація каналів зв’язку між приміщеннями Замовника та вузлами Учасника повинна здійснюватись за допомогою бездротових фіксованих технологій або волоконно-оптичних ліній.
  • Учасник має забезпечити на період дії Договору безперебійне надання послуги, контроль і забезпечення функціонування послуг за схемою 24 години на добу, 7 днів на тиждень.
  • Учасник повинен мати кваліфіковану цілодобову службу технічної підтримки та моніторингу, надання консультативної та технічної допомоги Замовнику по забезпеченню керування доступом до ресурсів Інтернет, налагодженню обладнання та сервісів Замовника, що забезпечують доступ до зовнішніх мережевих ресурсів.
  • Реагування служби технічної підтримки на звернення повинно бути не більше 1 години. Під реагуванням розуміється надання консультації в телефонному режимі, відповідь на звернення електронним листом, виїзд на об’єкт для усунення несправностей або віддалене налагодження зв’язку.
  • Організація надання послуги Інтернет повинна передбачати можливість нарощування пропускної здатності каналів до 100 МБ/с доступу до Інтернет, в залежності від потреб Замовника.
  • Наявність власного високошвидкісного підключення до вузла Українського обміну трафіком UA-IX.
  • Учасник має надати Замовнику контактні дані (службовий, мобільний телефон, електронна пошта, тощо) фахівців (не менше двох) відповідальних за надання послуг (у тому числі невідкладних).
  • Учасник повинен мати можливість надання послуги динамічної маршрутизації з різноманітним рівнем швидкості до внутрішніх ресурсів Учасника та світових ресурсів.
  • Учасник повинен розмістити у Замовника кінцеве обладнання доступу до мережі Інтернет на всіх об’єктах Замовника.
  • Учасник гарантує максимально допустимий час простою відсутності послуг на місяць – не більше 8 годин за кожною адресою надання послуг окремо.
  • Учасник повинен мати можливість підтримки протоколу маршрутизації BGP.
  • Вартість необхідного обладнання та усіх витратних матеріалів, що можуть знадобитися для якісного надання послуги згідно вимог Замовника, повинна входити у загальну вартість послуги.
  • Учасник процедури закупівлі для виконання технічних вимог може запропонувати умови надання Послуг, які за своїми технічними та якісними характеристиками будуть не гіршими ніж вимагається Замовником.
  • Технічні характеристики послуг, що Замовник очікує отримати, мають відповідати наступним вимогам, які зазначені у Таблиці 3 Додатку 1.
  • Послуги можуть бути тимчасово недоступні внаслідок проведення планованих робіт Оператором або виникнення аварійних ситуацій з різних причин в максимально короткий строк, але не більше 24 годин в місяць за кожною адресою надання послуг окремо. Проведення Оператором Планових робіт в інші строки, може бути здійснене виключно за погодженням із Замовником.
  • Оператор проводить Планові роботи, якщо попередив про це Замовника не менше ніж за 2 (два) робочих дня до початку їх проведення. В повідомленні повинно бути зазначено вид послуги, адреса включення, час початку та можлива тривалість недоступності послуги. Планові роботи на території вузла Замовника можуть проводитись в робочий час Замовника..
  • Про факт відновлення доступності Послуг Оператор повідомляє Замовника в електронному листі та за телефоном. На повідомлення Оператора Замовник підтверджує чи не підтверджує електронним листом факт і відповіддю на дзвінок від служби підтримки Оператора про відновлення доступності Послуг.
  • Замовник має право отримувати інформацію про хід виконання робіт по відновленню доступності Послуг шляхом звернення до представників технічної підтримки Оператора.
  • У випадку виникнення аварійного ненадання послуг Оператор негайно повідомляє про це представників технічної підтримки Замовника.
  • У випадку, якщо аварійне ненадання послуг виявлено Замовником, останній негайно повідомляє про це представників технічної підтримки.
  • Початком періоду аварійного ненадання послуг вважається отримання Оператором від Замовника повідомлення електронною поштою та за телефоном про аварійне ненадання послуг або повідомлення Оператором.
  • Порядок, строки усунення аварійного ненадання послуг, що виникли з вини Замовника, погоджується Сторонами в кожному окремому випадку повідомленням електронною поштою та за телефоном.
  • Замовник зобов’язується надавати персоналу Оператора доступ до приміщень Замовника, необхідного телекомунікаційного обладнання, що забезпечує надання Послуг та розміщене в приміщеннях Замовника, для виконання робіт по відновленню доступності Послуг.

Для належного захисту інтересів Замовника щодо авторизованого джерела  постачання за даною закупівлею учасники закупівлі повинні надати оригінал авторизаційного листа (листів) про повноваження Оператора в Україні, що підтверджує право учасника закупівлі надавати послуги у відповідності до позицій предмету закупівлі та укладати договір про їх надання на території України, із зазначенням найменування Замовника, найменування запропонованого послуги, номера оголошення та дати оприлюднення в електронній системі закупівель ProZorro. У разі надання оригіналу листа про повноваження Оператора іноземною мовою, цей лист повинен супроводжуватись перекладом на українську мову.

 

Технічні характеристики та вимоги до цифрових каналів передачі даних проводового електрозв’язку з доступом до мережі Інтернет та їх обслуговування

 

Назва характеристики Технічні дані
Вид каналу зв’язку (надання доступу до мережі Інтернет ) бездротовий фіксований, оптоволоконний
Пропускна здатність каналу, коефіцієнт переданих пакетів, у % (не менше) 99,5 %
Протокол IP (Internet Protocol) взаємодії з мережею Інтернет IPv4
IP-адреса Статична, зовнішня (публічна)
Інтерфейс на кінцевому обладнанні IP, 10/100/1000 Base-T / 10/100/1000 Base-TX
Технічна підтримка Цілодобова, яка включає в себе постійний моніторинг каналів та діагностику причини відхилення від заданих технічних характеристик
Наявність власної служби технічної підтримки Так
Час роботи в мережі Інтернет та обсяг передачі інформації Не обмежується
Режим надання Послуг 24 години на добу, 7 днів на тиждень
  1. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі, визначеної відповідно до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 року № 275.

  1. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений за результатами аналізу обсягу потреби та вартості за одиницю, становить 276 900,00 грн. з ПДВ.
background Layer 1