Пропустити навігацію

Щодо обчислення страхового стажу військовослужбовцям

Нагадуємо що Законом України № 2148-VIII  від 11.10.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» внесено низку змін до порядку визначення права на пенсію.

 ВАЖЛИВО

Якщо за період з  1 липня 2000р. по 31 грудня 2016р. в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру  загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутні відомості, необхідні для обчислення страхового стажу військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби) поліцейським, особам рядового і начальницького складу відповідно до цього Закону України  страховий стаж обчислюється на підставі довідки про проходження військової служби та про сплачені суми страхових внесків.

Страховий стаж обчислюється в місяцях. Неповний місяць роботи, якщо застрахована особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню або брала участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови якщо сума сплачених за цей місяць страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, є не меншою ніж мінімальний страховий внесок.

У разі якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків, з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць, за умови здійснення в порядку, визначеному правлінням Пенсійного фонду України,відповідної доплати до суми страхових внесків таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою ніж мінімальний страховий внесок .

Доплати до суми більшої, ніж мінімальний страховий внесок,  законодавством не передбачено.

Якщо зазначену доплату не було здійснено, до страхового стажу зараховується період, визначений за кожний місяць сплати страхових внесків пропорційно до суми сплачених страхових внесків.

b605cad05d1e5dc007666005ee343da7 S - Щодо обчислення страхового стажу військовослужбовцям

background Layer 1