Пропустити навігацію

Брифінг начальника Головного управління щодо можливостей вебпорталу е-послуг Пенсійного фонду України від 29.11.2023

29 листопада 2023 року відбувся брифінг начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталії Рад на тему: «Можливості вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України».

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області продовжується фінансування пенсійних та страхових виплат, субсидій та пільг.

Виплати здійснюються своєчасно в повному обсязі відповідно до графіка виплат через установи уповноважених банків та відділень поштового звʼязку.

Загальна потреба на соціальні виплати в листопаді, що адмініструються Головним управлінням, становить 5 144,1 млн грн (834,0 тис. одержувачів), у тому числі:
– на пенсії — 4 789,2 млн грн (713,0 тис. одержувачів), середня виплата — 6 678,69 грн;
– житлові субсидії і пільги — 85,6 млн грн (89,5 тис. одержувачів), середня виплата — 956,08 грн;
– страхові виплати — 268,8 млн грн (31,0 тис. одержувачів), середня виплата — 7 670,70 грн.

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області забезпечено прийом громадян з питань пенсійного забезпечення, субсидій, пільг, а також страхових виплат — на 18 площадках області.

Мешканцям області, які звернулися до Головного управління з початку року, надано 308,4 тис. послуг, зокрема 208,9 тис. послуг з пенсійного забезпечення, 88,6 тис. — з питань субсидій та пільг, 10,8 тис. — з питань соціального страхування.

Під час брифінгу Наталія Рад розповіла про актуальність та переваги вебпорталу Пенсійного фонду України, який забезпечує ефективну взаємодію громадян і страхувальників з Пенсійним фондом щодо надання їм зручного доступу до послуг з пенсійного забезпечення, надання субсидій і пільг, страхових виплат тощо.

Окрему увагу керівником було приділено питанню збереження даних про трудову діяльність працівників шляхом оцифрування трудових книжок на вебпорталі е-послуг Пенсійного фонду, що забезпечує надійний захист даних, здійснення перевірки та підтвердження інформації про трудовий стаж у реальному часі, автоматичне призначення пенсії в майбутньому.

З моменту впровадження сервісу «Електронна трудова книжка» на вебпорталі подано страхувальниками та застрахованими особами Донецької області 196,3 тис. сканованих паперових трудових книжок для проведення оцифрування та переведення їх в електронну форму.

На всі запитання журналістів керівником Фонду області надано вичерпні відповіді, а також графічно-текстові матеріали та відеоматеріали для ознайомлення.

Запис брифінгу можна переглянути за посиланням.

Як увійти на вебпортал Пенсійного фонду України за допомогою КЕП, — дивіться у відеоінструкції.
Як подати документи на призначення пенсії онлайн, — за посиланням.

background Layer 1