Пропустити навігацію

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі від 01.01.2024

Найменування предмету закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником Код економічної класифікації видатків бюджету Обґрунтування очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі
1 2 3 4
Електрична енергія (ДК 021:2015: 09310000-5 Електрична енергія)

 

 

 

 

 

2273 Очікувана вартість закупівлі визначена із використанням методу порівняння ринкових цін відповідно до пункту 1 розділу ІІІ Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275. Метод передбачає визначення очікуваної вартості на підставі даних ринку, а саме інформації з отриманих цінових пропозицій на момент вивчення ринку.

 

5 130 700,00грн з ПДВ

 

Технічні та якісні

характеристики визначено відповідно до потреб Замовника та з урахуванням

норм і стандартів для зазначеного предмету закупівлі

 

 

 

Послуги з виплати та доставки пенсій, житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, страхових виплат від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності (ДК 021:2015: 64120000-3 – Кур’єрські послуги)  

 

2240

Очікувана вартість закупівлі визначена з урахуванням прогнозних обсягів виплат пенсій та грошових допомог, згідно діючих тарифів на доставку означених виплат, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 04.12.2019 №987 «Деякі питання оплати послуг, пов’язаних з виплатою і доставкою пенсій та грошових допомог» (із змінами), саме: у місті — 1,3 % суми відповідної виплати; у селі, селищі міського типу — 2,65 % відповідної виплати.

 

57 878 700,00грн з ПДВ

 

Відповідно до частини першої статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” від 09.07.2003 №1058-IV (зі змінами) пенсія виплачується щомісяця, у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України незалежно від задекларованого або зареєстрованого місця проживання пенсіонера організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків у порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 №1041 “Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово–комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України” Пенсійному фонду України забезпечити з 1 жовтня 2022 р. виплату та з 1 грудня 2022 р. призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово–комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Відповідно до пунктів 2 та 5 Розділу VII “ПРИКІНЦЕВИХ ТА ПЕРЕХІДНИХ ПОЛОЖЕНЬ” Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 № 1105-XIV припинити Фонд соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши їх шляхом приєднання до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року. Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками Фонду соціального страхування України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції Фонду та їх відділень. Кабінету Міністрів України у встановленому порядку вжити заходів, що випливають із цього Закону. Фонду соціального страхування України забезпечити передачу Пенсійному фонду України особових справ потерпілих (членів їхніх сімей), баз даних, носіїв інформації та програмного забезпечення щодо ведення обліку та здійснення страхових виплат у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2021 № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України» (далі – Постанова №277) установити, що виплата і доставка пенсій та грошової допомоги одержувачам відповідно до Порядку виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України організаціями, що здійснюють їх виплату і доставку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. № 1279 “Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги” (Офіційний вісник України, 2021 р., № 1, ст. 43), за місцем їх фактичного проживання у межах України проводиться організаціями, які здійснюють виплату і доставку пенсій та грошової допомоги, визначеними за результатами конкурсу, проведеного Пенсійним фондом України (далі – конкурс).

Відповідно до пункту 2 Постанови  від 29.03.2021 № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України»Пенсійному фонду України провести конкурс для вибору організацій, які здійснюють виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України, протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Відповідно до пункту 3 Постанови від 29.03.2021 № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України»до останнього дня місяця, що передує місяцю набрання чинності договором із переможцем конкурсу, функції організації, що здійснює виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України, здійснює національний оператор поштового зв’язку, функції якого виконує акціонерне товариство “Укрпошта”.

 

За таких умов, у зв’язку із відсутністю конкуренції послуги з виплати та доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України, можуть бути надані тільки певним суб’єктом господарювання, що відповідає положенням абзацу четвертого підпункту 5 пункту 13 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування», затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 №1178 та може бути укладено лише зодним постачальником – AT «Укрпошта.Враховуючи вищевикладене, застосовується вищевказане виключення

 

За результатами закупівлі, здійсненої відповідно до цього пункту, замовники оприлюднюють в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, відповідно до пункту 38 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону.

Разом із звітом про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, замовник оприлюднює в електронній системі закупівель договір про закупівлю та додатки до нього, а також обґрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі відповідно до пункту 13 Особливостей.

 

Перелік документів, якими підтверджується наявність підстави для застосування виключення за Особливостями (документальне підтвердження):

1.Постанова Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі».

2.Постанова Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

3.Постанова Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1279 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги».

 

 

 

background Layer 1