Пропустити навігацію

Звіт про виконання доведених показників з надходження власних коштів Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області за 2023 рік

Фактичне виконання доходної частини бюджету за 2023 рік забезпечено на рівні 10 508,5 млн грн  або 103,8 % від доведених показників, в т.ч. надійшло:

  • єдиного соціального внеску, який адмініструють органи Державної податкової служби – 10 196,5 млн грн, або 103,4 % доведеного показника;
  • коштів, які адмініструють органи Фонду області – 312,0 млн грн або 120,2 % від доведених показників, в т.ч. 116,4 млн грн сплачено страхувальниками в добровільному порядку. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилась на 72,4 млн грн або на 30,2 %.

До загального фонду Державного бюджету з окремих видів господарських операцій надійшло 15,9 млн грн або 150,7 % від індикативних показників. У порівнянні з минулим роком сума надходжень зменшилась на 6,6 млн грн або на 29,3 %.

Для виконання доходної частини бюджету Фонду області Головним управлінням:

  • забезпечено взаємодію з державними структурами та органами виконавчої влади обласного та місцевого рівня;
  • організоване здійснення заходів щодо забезпечення сплати поточних зобов’язань по всіх обов’язкових платежах до бюджету Пенсійного фонду платниками області;
  • вживаються всі передбачені чинним законодавством заходи щодо зменшення заборгованості по всіх обов’язкових платежах.
  • забезпечено взаємодію з контролюючими органами з питань  дотримання платниками норм законодавства в частині нарахування заробітної плати у розмірі не менше мінімального.

На обласному та місцевому рівні на сумісних нарадах, засіданнях комісій та робочих груп були розглянуті всебічні питання здійснення платежів до бюджету Фонду області, дотримання законодавства з питань праці та виплати заробітної плати роботодавцями області.

background Layer 1