Пропустити навігацію

Проведення аудиту трудової книжки перед оцифруванням

Перед тим як подавати скановані копії трудових книжок для оцифрування через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, необхідно провести їх ретельний аудит. Усі записи в трудовій книжці мають відповідати вимогам Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників від 29.07.1993 № 58.

Насамперед слід оглянути першу сторінку (титульний аркуш) та перевірити наявність:
•  прізвища, ім’я та по батькові, дати народження працівника (зазначені повністю, без скорочень);
•  підпис власника трудової книжки, яким він завірив правильність внесених даних;
•  підпис особи, відповідальної за видачу трудових книжок;
•  печатки закладу, де трудову заповнили вперше.
У разі виявлення неправильно зазначених прізвища, ім’я та по батькові або дати народження власника документа зміни можна вносити за останнім місцем роботи на підставі відповідних документів, за їх відсутності — у судовому порядку.

Наступним етапом є перевірка записів про роботу. У разі виявлення неправильних записів про роботу їх виправлення робиться на підприємстві, де зроблено такий запис. Якщо підприємство ліквідоване, відповідний запис робить правонаступник, а у випадку його відсутності — архів.

Перевірити стан опрацювання оцифрування трудової книжки можна в особистому кабінеті користувача на вебпорталі Пенсійного фонду України в розділі «Електронна трудова книжка». Детальніше тут.

Про способи авторизації на portal.pfu.gov.ua дізнавайтеся за посиланням.

Більше новин та актуальної інформації дивіться на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області: Facebook-сторінціTelegram-каналіYoutube-каналіInstagramTikTok.

background Layer 1