Пропустити навігацію

Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Перелік пільг з оплати житлово-комунальних послуг, що надаються з урахуванням доходів, визначено Порядком надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженим постановою КМУ від 04.06.2015 № 389.

Дія Порядку поширюється на осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою згідно із Законами України, зазначеними в пункті 2 Порядку.

Перелік осіб, які мають право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, що надаються з урахуванням доходів дивіться тут.

Для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які мають право на пільги, ведеться Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги (постанова КМУ від 29.01.2003 № 117). До ЄДАРП включається інформація про пільговика та членів його сім’ї, на яких згідно із законодавчими актами поширюються пільги.

При поданні заяви для внесення відомостей до ЄДАРП пільговик надає:

  • паспорт/тимчасове посвідченням громадянина України;
  • документи, що підтверджують право пільговика на пільги;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);
  • довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
  • договір оренди;
  • довідку про сплату житлово-комунальних послуг за іншою (відмінною від місця реєстрації) адресою або інший офіційний документ, що підтверджує фактичне місце проживання пільговика, а в разі їх відсутності — акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/фактичного місця проживання особи, який складається посадовою особою виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади.

Заява до ЄДАРП з необхідними документами/відомостями подається:
В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua, мобільний додаток «Пенсійний фонд», офіційний вебсайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний вебпортал електронних послуг;
ОСОБИСТО до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України;
ПОШТОЮ до органу Пенсійного фонду (тимчасова адреса для листування з Головним управлінням  Пенсійного фонду України в Донецькій області: 49008, м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, 106).

Детальна інформація про осіб, які мають право на пільги без урахування середньомісячного доходу у розмірі 50 % знижки ТУТ.

Більше про субсидії та пільги дізнавайтеся за посиланням.

Більше новин та актуальної інформації дивіться на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області: Facebook-сторінціTelegram-каналіYoutube-каналіInstagramTikTok.

background Layer 1