Пропустити навігацію

Брифінг начальника Головного управління з питань оцифрування документів про трудову діяльність

07 лютого 2024 року відбувся брифінг начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталії Рад на тему: «Оцифрування документів про трудову діяльність».

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області продовжується фінансування пенсійних та страхових виплат, субсидій та пільг.

Виплати здійснюються своєчасно і в повному обсязі — відповідно до графіка виплат через установи уповноважених банків та відділення поштового зв’язку.

Загальна потреба на соціальні виплати в лютому, що адмініструються Головним управлінням, становить — 5 088,3 млн грн (775,1 тис. одержувачів), у тому числі:
– на пенсії — 4 759,1 млн грн (709,0 тис. одержувачів), середня виплата — 6 684,18 грн;
– житлові субсидії і пільги — 56,5 млн грн (35,1 тис. одержувачів), середня виплата — 1 611,14 грн;
– страхові виплати — 272,6 млн грн (31,0 тис. одержувачів), середня виплата — 7 771,35 грн.

Забезпечено прийом громадян з питань пенсійного забезпечення, субсидій, пільг, а також страхових виплат — на 17 площадках області.

Мешканцям області, які звернулися до Головного управління з початку року, надано 37,2 тис. послуг, зокрема 23,9 тис. послуг з пенсійного забезпечення, 12,7 тис. — з питань субсидій та пільг, 0,6 тис. — з питань соціального страхування.

Під час брифінгу Наталія Рад проінформувала про переваги електронної трудової книжки та перелік документів, що підлягають оцифруванню, надала детальні інструкції для застрахованої особи та страхувальника щодо подання через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України паперових трудових книжок, інших документів, які підтверджують трудову діяльність працівника, тощо.

Як завантажити скан-копію трудової книжки через вебпортал Пенсійного фонду України, — у відеоінструкції.

Окрему увагу було приділено питанням проведення аудиту трудової книжки, вимог до сканування документів, що підлягають оцифруванню, отримання витягу з ЕТК, алгоритму дій особи в разі виявлення помилок в оцифрованій трудовій книжці.

Алгоритм проведення аудиту трудової книжки перед оцифруванням — за посиланням.

На всі запитання журналістів керівником Головного управління надано вичерпні відповіді, а також графічно-текстові матеріали та відеоматеріали для ознайомлення.

Запис брифінгу можна переглянути за посиланням.

Презентація брифінгу від 07.02.2024

background Layer 1