Пропустити навігацію

Брифінг начальника Головного управління з питань проходження фізичної ідентифікації пенсіонерів з числа ВПО

16 лютого 2024 року відбувся брифінг начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталії Рад на тему: «Особливості проходження фізичної ідентифікації пенсіонерів з числа внутрішньо переміщених осіб».

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Донецькій області продовжується фінансування пенсійних та страхових виплат, субсидій та пільг.

Виплати здійснюються своєчасно і в повному обсязі — відповідно до графіка виплат через установи уповноважених банків та відділення поштового зв’язку.

Загальна потреба на соціальні виплати в лютому, що адмініструються Головним управлінням, становить — 5 183,2 млн грн (825,7 тис. одержувачів), у тому числі:
– на пенсії — 4 768,6 млн грн (709,0 тис. одержувачів), середня виплата — 6 684,18 грн;
– житлові субсидії і пільги — 141,9 млн грн (85,7 тис. одержувачів), середня виплата — 1 653,58 грн;
– страхові виплати — 272,6 млн грн (30,9 тис. одержувачів), середня виплата — 7 771,35 грн.

Забезпечено прийом громадян з питань пенсійного забезпечення, субсидій, пільг, а також страхових виплат — на 17 площадках області.

Мешканцям області, які звернулися до Головного управління з початку 2024 року, надано 51,6 тис. послуг, зокрема 34,5 тис. послуг з пенсійного забезпечення, 16,4 тис. — з питань субсидій та пільг, 0,8 тис. — з питань соціального страхування.

Під час брифінгу Наталія Рад проінформувала про порядок проходження фізичної ідентифікації осіб, які отримують пенсійні виплати через АТ «Ощадбанк» та взяті на облік як внутрішньо переміщені особи до 24.02.2022, роз’яснила питання щодо термінів і способів проходження ідентифікації, а саме:

  • особисто в будь-якому сервісному центрі Пенсійного фонду України або до відділення АТ «Ощадбанк»;
  • через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID») — детальніше тут;
  • за допомогою відеоконференцзв’язку в територіальному органі Пенсійного фонду України — інструкція — за посиланням;
  • у закордонній дипломатичній установі (для пенсіонерів з числа ВПО, які знаходяться за кордоном).

Окрему увагу було приділено питанню відновлення пенсій особам, яким виплата була припинена в період з 1 серпня 2022 року у зв’язку з неотриманням призначеної пенсії протягом 6 місяців підряд, зокрема тим, що проживають у деокупованих населених пунктах територіальних громад певних областей та на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих.

На всі запитання журналістів керівником Головного управління надано вичерпні відповіді, а також графічно-текстові матеріали для ознайомлення.

Запис брифінгу можна переглянути за посиланням.

Проходження фізичної ідентифікації пенсіонерів з числа ВПО

background Layer 1