Пропустити навігацію

Особливості проходження фізичної ідентифікації пенсіонерів з числа ВПО

 
Постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 передбачено проведення фізичної ідентифікації осіб, які отримують пенсійні виплати через АТ «Ощадбанк» та мають статус внутрішньо переміщеної особи.
 
Наразі для осіб, які взяті на облік як внутрішньо переміщені особи до 24.02.2022 та не проходили ідентифікацію протягом дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, продовжується проведення фізичної ідентифікації.
 
Пройти ідентифікацію можна вже сьогодні.
 
Відповідно до пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 26.02.2022 № 162 «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану» встановлено, що відновлення пенсії особам, яким виплата була припинена в період з 1 серпня 2022 року у зв`язку з неотриманням призначеної пенсії протягом 6 місяців підряд, здійснюється:
  • у разі отримання від АТ «Укрпошта» повідомлення про відновлення технічної можливості здійснювати виплати пенсій у деокупованих населених пунктах територіальних громад Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської, Харківської або Херсонської областей Пенсійний фонд України — без звернень одержувачів;
  • особам, які проживають на територіях активних бойових дій, територіях активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси, або тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, — на підставі поданої з використанням віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID») заяви про виплату пенсії на поточні рахунки в уповноважених банках або заяви про поновлення виплати пенсії, що надійшли через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, у разі встановлення органами Пенсійного фонду України особи пенсіонера у режимі відеоконференцзв’язку, під час якого пред’являються документи, що посвідчують особу.
Як подати заяву на проведення ідентифікації в режимі відеоконференцзв`язку через вебпортал ПФУ дивіться у посиланні.
 
Важливо! При заповненні форми заяви на вебпорталі Пенсійного фонду необхідно правильно обрати спосіб проведення ідентифікації, а саме: «на поновлення виплати відповідно до п. 4 ПКМУ № 162» або «на проведення фізичної ідентифікації».
 
Для продовження виплати пенсії таким особам необхідно змінити спосіб виплати пенсії, подавши відповідну заяву через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду.
 
Стежте за актуальною інформацією на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області: Facebook-сторінціTelegram-каналіYoutube-каналіInstagramTikTok.
background Layer 1