Пропустити навігацію

Індексація щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого

Щороку з 1 березня щомісячні страхові виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого, підлягають перерахуванню на коефіцієнт, що враховує показники зростання споживчих цін та середньої заробітної плати в Україні.

У 2024 році коефіцієнт збільшення щомісячних страхових виплат становить 1,0796.

Перерахування проводиться в межах максимального розміру щомісячної страхової виплати, що становить 4 мінімальні заробітні плати, — 28400,00 грн (7100 грн х 4). При цьому розмір збільшення в результаті перерахування щомісячних страхових виплат не може перевищувати 1 500 грн.

Перерахування проводиться без додаткових звернень одержувачів страхових виплат. Виплату перерахованої з березня щомісячної страхової виплати буде забезпечено, починаючи з квітня.

Переглянути результати перерахунку страхових виплат можна в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Більше новин та актуальної інформації дивіться на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області: Facebook-сторінціTelegram-каналіYoutube-каналіInstagramTikTok.

background Layer 1