Пропустити навігацію

Учнів ліцею «Гармонія» м. Мирнограда ознайомили з роботою управління Фонду

19.04.2018 в управлінні Пенсійного фонду України в м. Димитрові відбувся «День відкритих дверей» для учнів Мирноградського ліцею «Гармонія».

На початку зустрічі начальник управління Тетяна Качмар ознайомила юнаків та дівчат з основними принципами побудови пенсійної системи в Україні та напрямками роботи управління. Основну увагу вона приділила розповіді про переваги офіційного працевлаштування, роз’яснила як тіньова зайнятість та зарплата «в конверті» позбавляють громадян належного захисту у різних страхових випадках, а також інших соціальних гарантій.

Під час заходу учнів запросили до відділів, щоб продемонструвати роботу громадської приймальні за принципом «єдиного вікна», процедуру реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України, за допомогою якого можна дистанційно взаємодіяти з органами Фонду. Юнаки та дівчата мали нагоду отримати  відповіді на свої запитання з від фахівців управління.

Під час спілкування з керівниками структурних підрозділів учні дізналися  про пряму залежність пенсій від розміру заробітної плати та тривалості страхового стажу, про перспективи запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування,  про можливість отримувати консультації в дистанційному режимі.

background Layer 1