Пропустити навігацію

Рішення колегії від 30.01.2018 № 2 “Про підсумки роботи у 2017 році щодо виконання бюджету та завдань, покладних на органи ПФУ в Донецькій області та завдання на 2018 рік”

Gerb - Рішення колегії від 30.01.2018 № 2 "Про підсумки роботи у 2017 році щодо виконання бюджету та завдань, покладних на органи ПФУ в Донецькій області та завдання на 2018 рік"

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

 РІШЕННЯ КОЛЕГІЇ

 

 30.01.2018                                     м. Слов’янськ                                              № 2

 

Про підсумки роботи у 2017 році щодо виконання бюджету та завдань, покладених на органи Пенсійного фонду України в Донецькій області та завдання на 2018 рік

 

Колегія головного управління відмічає, що робота органів Пенсійного фонду області впродовж 2017 року була спрямована на виконання пріоритетів та завдань, визначених Урядом та Пенсійним фондом України.

Загальна чисельність пенсіонерів, що знаходяться на обліку в органах Пенсійного фонду області в порівнянні з 2016 роком зменшилась на 143,9 тис. та становить 1243,0 тис. осіб, з числа яких фактично виплата пенсій здійснювалась 853,9 тис. пенсіонерів, в тому числі 198,6 тис. пенсіонерів-переселенців.

Для забезпечення конституційних прав громадян на пенсійне забезпечення призначено 18,8 тис. нових пенсій, проведено 50,0 тис. індивідуальних перерахунків, зроблено масовий перерахунок пенсії з осучасненням показника середньої заробітної плати по Україні, що загалом забезпечило зростання середнього розміру пенсії на початок 2018 року до 3284,51 грн. або на 57 %.

Фактичне виконання видаткової частини бюджету забезпечено на рівні 25,2 млрд. грн. або 97,6 % плану. Видатки на виплату пенсій за рахунок власних коштів в порівнянні з минулим роком зросли на 15,1 % та склали 20,2 млрд. грн.

Забезпеченість власними коштами загальної потреби на виплату пенсій в порівнянні з 2016 роком знизилась на 7,9 % та склала 24,1 %.

Здійснення виплати пенсій через установи уповноважених банків
дозволило скоротити розрахункові витрати на їх доставку на 212,9 млн. грн., що на 24 % більше у порівнянні з минулим звітним роком.

Низькі показники отримувачів пенсій через установи банків спостерігається по містах та районах, що відносяться до компетенції  управлінь Мар’їнського, Великоновосілківського районів, Бахмутського та Костянтинівського об’єднаних управлінь.

Фактичне виконання доходної частини бюджету по власних надходженнях забезпечено на рівні 6 081,8 млн. грн. або 97,5% від запланованих показників, в тому числі від надходження єдиного соціального внеску отримано 5 413,9 млн. грн. (108,2% плану), від платежів, що адмініструються органами Фонду області – 667,9 млн. грн. (54,1 % плану). Нижчі за середньо обласні показники склались в управліннях в
мм. Вугледарі, Торецьку, Дзержинську та в Селидовському об’єднаному  управлінні.

Заборгованість платників до бюджету Пенсійного фонду області збільшилась на 374,8 млн. грн. або 18,3 % та становить 2426,7 млн. грн., з яких 84,6 % припадає на економічно-активних платників. Найбільше зростання заборгованості допущено платниками, що обслуговуються Красноармійським, Селидовським та Лівобережним м. Маріуполя об’єднаними управліннями.

Позовною роботою охоплено 100 % заборгованості яка підлягає стягненню в судовому порядку.

Проведення заходів з легалізації трудових відносин дозволило скоротити кількість застрахованих осіб, яким страхувальники виплачують заробітну плату в розмірі, меншому від встановленого законодавством мінімуму на 15,6 тис. або на 60,3%.

За результатами спільної з контролюючими органами роботи збільшено розмір заробітної плати 7,2 тис. застрахованих осіб, від 2,4 тис. страхувальників додатково отримано 15,1 млн. грн. єдиного соціального внеску.

З реєстру застрахованих осіб видано 189 тис. індивідуальних відомостей в тому числі за особистою заявою громадян – 72 тис.

В межах контролю діяльності підвідомчих управлінь проведено 7 аудитів. Виявлені порушення на загальну суму 421,2 тис. грн., усунення яких взято під контроль.

Проведено 4,0 тис. перевірок з питань дотримання пенсійного законодавства, в 411 виявлено порушення страхувальниками чинного законодавства.

Перевірками банківських установ та підприємств поштового зв’язку встановлено 1,6 тис. порушень.

За результатами перевірок цільового використання коштів в закладах, де особи перебувають на повному державному утриманні, встановлено 54 порушення, До бюджету Фонду з початку поточного року повернуто 89,3 тис. грн.

В межах здійснення антикорупційних заходів перевірено своєчасність подання 2388 декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2016 рік та декларацій осіб, які припинили діяльність або претендують на зайняття посад за 2017 рік. Забезпечено контроль за виконанням антикорупційного законодавства та взаємодія із спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції.

На виконання завдання по переходу до роботи в централізованій  системі призначення (перерахунку) та виплати пенсій на базі електронної пенсійної справи забезпечено виконання всіх регламентних робіт і готовність до переходу її промислової експлуатації.

Для користування послугами Веб-порталу органами Фонду області  забезпечено реєстрацію 120,5 тис. пенсіонерів і інших категорій громадян. Нижчим за середньообласний є рівень роботи в управліннях мм. Авдіївки, Дзержинська,  Центрального та Лівобережного об’єднаних управлінь м. Маріуполя.

З метою запровадження єдиного пенсійного посвідчення  органами Фонду області оформлено анкети 140 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Для наближення послуг пенсійного забезпечення до місця проживання пенсіонерів відкрито 4 агентські пункти з обслуговування громадян та 49 інтерактивних робочих місць, що дозволило надати послуги 500 пенсіонерам в режимі скайп-зв’язку.

З метою інформування населення про роботу органів Фонду області проведено близько 9,1 тис. заходів в засобах масової інформації та з громадськістю, розповсюджено 89,2 тис. буклетів та листівок. Недостатня кількість роз’яснювальних заходів відбулась в управліннях
м. Красний Лиман, Дзержинська, Лівобережного об’єднаного управління м. Маріуполя.

Укомплектованість кадрами становить 85,3 %, в т. ч. головне управління – на 69,2 %. Плинність кадрів в органах Фонду області склала 26,1 %.

Повну вищу освіту мають 89,7 % державних службовців.

З метою підвищення ефективності роботи персоналу за різними програмами підвищили кваліфікацію 80 % державних службовців.

 Враховуючи вищезазначене, колегія

 

В И Р І Ш И Л А :

 

1. Інформацію начальника головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Рад Н. С. про підсумки роботи у 2017 році щодо виконання бюджету та завдань, покладених на органи Пенсійного фонду України в Донецькій області та завдання на 2018 рік, взяти до відома.

2.Роботу головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області визнати такою, що спрямована на виконання Пріоритетів діяльності органів Пенсійного фонду.

3. Начальникам територіальних управлінь Пенсійного фонду України в Донецькій області:

3.1. Забезпечити особистий контроль за додержанням норм законодавства при призначенні (перерахунку) пенсій; за дотриманням термінів призначення, перерахунку, взяттям на облік пенсійних справ та виплатою пенсій, в тому числі внутрішньо переміщеним особам. Про виконання проінформувати управління пенсійного забезпечення до 15.03.2018.

3.2. Забезпечити виконання планових завдань на 2018 рік по надходженню власних коштів до бюджету Пенсійного фонду України, коштів від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.

3.3. Забезпечити вжиття заходів, спрямованих на добровільну сплату платниками зобов’язань з платежів до бюджету Фонду області. Про виконання проінформувати головне управління до 07.02.2018.

3.4. Вжити заходів щодо зменшення кількості застрахованих осіб, яким страхувальники виплачують заробітну плату в розмірі, меншому від установленого законодавством мінімуму – від 60 % (середні цілі) до 80 % (великі цілі) у 2018 році.

 

Голова колегії                                                                                                                                         Н.С. Рад

 

background Layer 1