Пропустити навігацію

Історія Фонду

Історія пенсійної служби області з моменту її створення до сьогодення невід’ємно пов’язана з модернізацією процесу та вдосконаленням організації роботи. Від дня становлення неза­лежності України органи Фонду в області очо­лювали досвідчені й мудрі керівники.

Зокрема з квітня 1991 року керувати новоствореною службою був призначений М. Ізотов, який заклав міцний фундамент пенсійної системи ре­гіону, сформував її кадрову основу, започат­кував професійні традиції, які збагачують і дбайливо зберігають працівники донині. Починаючи свою роботу у 1998 році з вирішення проблеми ліквідації заборгованості з виплати пенсій, В. Ішков, окрім доведення розпочатого попередніми керівниками завдання до успішного виконання, зробив максимально можливе у той складний час для підвищення платіжної дисципліни стра­хувальників, заклавши цим фінансову основу в регіоні для проведення пенсійної реформи.

Значного зміцнення набула матеріально-технічна база управлінь. Загалом означений відрізок часу можна назвати періодом сміливих задумів, екс­периментів і яскравих результатів у знахідках, що поступово вдосконалювали робочий процес. Г. Якименко, який очолив головне управління у 2003 році, всю увагу спрямував на підвищення якості роботи, її кадрового, організаційного та методичного забезпечення. О. Чаус, здійснюю­чи керівництво органами Фонду в області з 2012 року, обрав курс на впровадження відкритості у роботі, вдосконалення форм ін­формаційного забезпечення всіх категорій громадян, зокрема з особливими потребами, а також на підвищення авторитету та іміджу служби в цілому.

В історії Фонду в області видався період, коли виконання зобов’язань із пенсійного забезпечення відбувалося в умовах бойових дій. Відтоді, коли розпочалася антитерористична операція, працівники всіх терито­ріальних управлінь, незважаючи на небезпеку, чітко виконували свої професійні обов’язки, що забезпечувало безперебійне нарахування та виплату пенсій мешканцям усіх населених пунктів області. А з моменту захоплення при­міщень головного та територіальних управлінь і перереєстрації їх на підконтрольній території високий професіоналізм і злагоджена робота керівництва і спеціалістів забезпечили віднов­лення у найкоротші строки роботи головного управління. Під головуванням Н. Рад, яка очо­лила головне управління з березня 2015 року, подовжуються пошуки вдосконалення форм і методів роботи в умовах АТО.

Основне завдання, яке вирішує пенсійна служ­ба в області в сучасних умовах, полягає у мак­симальному забезпеченні якості, оптимізації строків виконуваних операцій, всебічному вдо­сконаленні сервісу обслуговування громадян.

 

background Layer 1