Пропустити навігацію

Працівникам Покровської сільради Мангушського району роз’яснили порядок виходу на пенсію

Начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Мангушського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Ольга Бондаренко провела заняття «Школи майбутнього пенсіонера» в трудовому колективі Покровської сільської ради.

Спеціаліст управління роз’яснила про порядок обчислення страхового стажу для призначення пенсії,  залежність пенсійної виплати від розміру заробітної плати. Фахівець наголосила, якщо в присутніх для виходу на пенсію не вистачає страхового стажу, можна скористатись правом на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Окрема увага приділялась роз’ясненню питання поетапного  збільшення страхового стажу, необхідного для  призначення пенсії до 35 років для жінок та чоловіків у 2028 році. Посадовець відмітила, що всім необхідно контролювати сплату роботодавцем страхових внесків. Використання електронних сервісів веб-порталу Пенсійного фонду України  спрощує означену процедуру.

У підсумках заходу присутні отримали відповіді від фахівця Фонду та також зареєструвались на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

SHkola majb pensionera Nikolskyj tertsentr rada 79 300x172 - Працівникам Покровської сільради Мангушського району  роз’яснили порядок виходу на пенсію
btr

SHkola majb pensionera Pokrovska silska rada 79 300x225 - Працівникам Покровської сільради Мангушського району  роз’яснили порядок виходу на пенсію

background Layer 1