Пропустити навігацію

Підведення підсумків виконання завдань органами Пенсійного Фонду Донецької області за 9 місяців поточного року

Результати роботи органів Пенсійного фонду Донецької області за 9 місяців 2018 року розглянули 18 жовтня на виїзному засіданні колегії  головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Захід відбувся на базі Маріупольського об’єднаного управління Пенсійного фонду України за участю секретаря голови Маріупольської міської ради Степана Махсми, заступника голови Маріупольської міської ради Ксенії Сухової, а також голови Координаційної ради сприяння розвитку громадського суспільства м. Маріуполя Вадима Проценка.

З першого питання щодо підсумків роботи органів Пенсійного фонду області за 9 місяців 2018 року доповів заступник начальника головного управління Сергій Полесов.

«За звітний період забезпечене своєчасне нарахування та виплата пенсій 778,8 тис. пенсіонерів. З початку року призначено 12,8 нових пенсій, проведено близько 19,5 тис. перерахунків. В результаті середній розмір в області збільшився на 89,82 грн. та на 1 жовтня склав 3 373, 93 грн.

Протягом січня-вересня надійшло близько 4,6 млрд. грн. власних коштів.  Продовжується робота у напрямку легалізації трудових відносин та доходів. За результатами спільних дій органів Державної фіскальної служби, Держпраці, Пенсійного фонду області та органів виконавчої влади легалізовано 18,6 тис. робочих місць та додатково до бюджету Фонду області надійшло 19,1 млн. грн. єдиного соціального внеску.

Для забезпечення повноти, достовірності та актуальності інформації в реєстрі застрахованих осіб по помилках та інших недоліках, припущених страхувальниками, протягом 9 місяців забезпечено облік 180,1 тис. місячних звітів та 41,0 тис. річних звітів, по 451,0 тис. застрахованих осіб. В результаті проведеної інформаційно – роз’яснювальної роботи зі страхувальниками, кількість поданих ними помилкових звітів складає лише 161 звіт або 0,08 % від загальної кількості наданих звітів», – зазначив Сергій Полесов.

Відповідно до порядку денного, про стан виконання в органах Пенсійного фонду області Закону України «Про звернення громадян»  доповіла перший заступник начальника головного управління Тетяна Баранова, яка в свою чергу зазначила, що за 9 місяців поточного року до органів Фонду області надійшло 19,1  тис.  письмових звернень від громадян, 4,9 тис. з яких – через Веб – портал Пенсійного фонду України. Фахівцями області надано близько 27,0 тис. роз’яснень з питань пенсійного забезпечення, 6,0 тис. відповідей з нагальних питань, що стосуються сфери діяльності Фонду, близько тисячі на звернення застрахованих осіб та страхувальників.

«Сьогодні в області функціонує 33 агентські пункти надання послуг з пенсійного забезпечення. До кінця року в області заплановано відкриття ще понад десяти таких дистанційних робочих місць», – підсумувала Тетяна Баранова.

Про стан реалізації завдань Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року щодо вдосконалення комплектування та оптимізації чисельності персоналу відповідно до темпів упровадження новітніх інформаційних технологій і технічного переоснащення територіальних органів Пенсійного фонду області йшлося під час доповіді заступника начальника відділу по роботі з персоналом управління персоналу та організаційно-інформаційної роботи головного управління Фонду області Юлії Козеренко.

Досвідом та проблематикою з розглянутих питань поділились начальники територіальних управлінь Фонду Донецької області.

DSC01785 300x148 - Підведення підсумків виконання завдань органами Пенсійного Фонду Донецької області за 9 місяців поточного року DSC01807 300x225 - Підведення підсумків виконання завдань органами Пенсійного Фонду Донецької області за 9 місяців поточного року

background Layer 1