Пропустити навігацію

Про актуальні питання пенсійного забезпечення розповіла підчас брифінгу в місті Маріуполі керівник обласної пенсійної служби

18 жовтня підчас робочої поїздки Маріупільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України відбувся брифінг начальника головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталії Рад з представниками засобів масової інформації щодо актуальних питань пенсійного забезпечення та роботи органів Пенсійного фонду області.

Керівником ознайомлено присутніх на брифінгу з питаннями, що розглядались на колегії головного управління Пенсійного фонду України, що була в цей день проведена на базі Маріупільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, а також основними показниками роботи органів Фонду області та основними проблемними  питаннями, вирішенням яких управління займаються сьогодні.

Зокрема було підкреслено, що загальна чисельність пенсіонерів в Донецькій області складає 1,2 млн. осіб, з яких 515,4 тис. пенсіонерів – внутрішньо переміщені особи, забезпечення своєчасного нарахування, перерахунку, поновлення, та виплати пенсій яким є сьогодні основним завданням в роботі органів Фонду області.

Було поінформовано про роботу органів Фонду області, спрямовану на захист прав застрахованих осіб. Окремо Наталія Рад зупинилась на стані, особливостях та тенденціях в оформленні трудових відносин та нарахуванні заробітної плати, а також формах їх тінізації.

Особливу увагу приділила керівник  питанням важливості свідомого відношення застрахованими особами до питань оформлення власних трудових відносин та наявним формам контролю за власними пенсійними активами: стажем та заробітною платою і використанням з цією метою можливостей веб-порталу Пенсійного фонду України.

Серед актуальних питань організації роботи управлінь Фонду міста Маріуполя Наталія Рад виокремила проблемність приміщень, в яких працює управління Фонду в місті Маріуполі. Адже їх непристосованість до перебування великої кількості  відвідувачів складає незручності як для відвідувачів, так і для працівників управлінь. Підкреслено, що для вирішення цього питання органами місцевої влади вирішено виділення при реалізації проекту побудови соціального офісу приміщень для розміщення підрозділів управління Пенсійного фонду міста.  Це значно покращить умови прийому та обслуговування громадян. Заплановано і інші зміни в розміщенні управління.

Підчас брифінгу керівник головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області також відповіла на всі питання журналістів.

DSC01893 300x225 - Про актуальні питання пенсійного забезпечення  розповіла підчас брифінгу в місті Маріуполі керівник обласної пенсійної служби

DSC01886 300x225 - Про актуальні питання пенсійного забезпечення  розповіла підчас брифінгу в місті Маріуполі керівник обласної пенсійної служби

background Layer 1