Пропустити навігацію

Порядок складання та подання запиту на публічну інформацію

ПОРЯДОК складання, подання запиту на публічну інформацію та її отримання у Пенсійному фонді України

Запитувач має право звернутися до  органів Пенсійного  фонду  області із запитом  на  інформацію,  вимоги  щодо  оформлення якого визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації» ( 2939-17 ).

Письмовий запит на отримання публічної інформації складається у довільній формі.

Згідно із Законом України “Про доступ до публічної інформації” публічною є відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень.

Запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Запит на інформацію має містити:

1) ім’я (найменування) запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер засобу зв’язку, якщо такий є;

2) загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, якщо запитувачу це відомо;

3) підпис і дату.

З метою спрощення процедури оформлення письмових  запитів  на інформацію   дозволяється   подання   запиту   шляхом   заповнення відповідних форм запиту на публічну інформацію,  зразки яких можна отримати  в  приймальнях громадян органів Пенсійного фонду області або роздрукувати з інформаційного сторінки головного управління на веб-порталі Пенсійного фонду України.

Якщо   з  поважних  причин  (інвалідність,  обмежені  фізичні можливості  тощо)  особа  не може подати письмовий запит особисто, його  має  оформити  відповідальна  особа підрозділу обробки звернень громадян,  обов’язково  зазначивши  в  запиті  своє ім’я, контактний телефон, та надати копію запиту особі, яка його подала.

Відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації.

Будемо раді Вам допомогти! 

Метою Закону України “Про доступ до публічної інформації” є забезпечення прозорості та відкритості суб’єктів владних повноважень і створення механізмів реалізації права кожного на доступ до публічної інформації.

background Layer 1