Пропустити навігацію

Питання легальної зайнятості – на контролі державних органів м. Краматорська

В управлінні Пенсійного фонду України у м. Краматорську  відбувся семінар-нарада «Легалізація оформлення трудових відносин та виплати офіційної заробітної плати. Відповідальність за порушення трудового законодавства» за участю фахівців пенсійної служби, управління праці та соціального захисту населення, міської ради, керівників підприємств агропромислового комплексу та ринків міста.

Відкриваючи семінар, в.о. начальника управління Пенсійного фонду в м. Краматорську Лариса Макаренко зупинилась на необхідності забезпечення потреби на виплату пенсій, своєчасної сплати єдиного соціального внеску та легалізації зайнятості населення.

В ході обговорення питань особлива увага приділялась дотриманню вимог законодавства щодо укладання трудових та цивільно-правових договорів, оформлення трудових відносин, а також відповідальності за порушення законодавства про оплату праці.

Головні спеціалісти, інспектори праці сектору контролю за додержанням законодавства про працю роз’яснили підстави для проведення перевірок та наголосили на відповідальності за виявлені порушення.

Заступник начальника відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Юлія Євстіфєєва звернула увагу на типові помилки, що припускаються страхувальниками при наданні звітності. Фахівець розглянула випадки, у яких необхідно донараховувати єдиний внесок до мінімального розміру, та наголосила на необхідності здійснення такого донарахування.

Крім того, фахівці управління Фонду проінформували присутніх про розширення можливостей веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, зокрема, про функціонування кабінету страхувальника.

У підсумках заходу представники державних органів влади міста висловили сподівання на досягнення позитивних результатів в напрямку легалізації трудових відносин.

 

222 300x225 - Питання легальної зайнятості – на контролі державних органів м. Краматорська

111 300x198 - Питання легальної зайнятості – на контролі державних органів м. Краматорська

background Layer 1