Пропустити навігацію

Педагогічні працівники м. Краматорська ознайомились з новинами в пенсійній системі

Заступник начальника відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську Юлія Євстіфєєва провела зустріч з педагогічними працівниками – представниками профспілкової організації освіти м. Краматорська в загальноосвітній школі № 16 м. Краматорська.

Фахівець проінформували учасників зустрічі про зміни у пенсійному законодавстві з 01.01.2018, окрему увагу приділили змінам стосовно умов призначення пенсій за вислугу років. Роз’яснили порядок обчислення страхового стажу, що дає право на призначення грошової допомоги при виході на пенсію за віком педагогічних працівників.

Під час виступу Юля Євстіфєєва зазначила, що зміни в пенсійному забезпеченні громадян, які відбулись з набуттям чинності Закону України від 03.10.2017№2148–VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», вимагають від кожної застрахованої особи підвищеної уваги до здійснення контролю за власним страховим стажем. Вона розповіла як зареєструватись на веб-порталі Пенсійного фонду України, перевірити свій страховий стаж, контролювати сплату внесків роботодавцем.

Наприкінці інформаційного заходу присутні отримали індивідуальні консультації, інструкції щодо користування електронним сервісом.

Довідково: станом на 01.11.2018 в управлінні Пенсійного фонду України у м. Краматорську одержують пенсію 71,1 тис. осіб, середній розмір пенсії складає 3029,90 грн., у тому числі пенсію за вислугу років отримують 1,1 тис. осіб, середній розмір пенсії за вислугу років складає 2257,10 грн.

YUlyya Myh 1 300x189 - Педагогічні працівники м. Краматорська ознайомились з новинами в пенсійній системі

background Layer 1