Пропустити навігацію

Актив обласної профспілки автомобілістів проконсультували з пенсійних питань

Фахівці головного управління провели семінар для представників профспілкового активу Донецької обласної організації профспілки працівників автомобільного транспорту і шляхового господарства України.

Під час семінару були роз’яснені порядок та умови призначення і перерахунку пенсій за віком, переходу з пенсії по інвалідності на пенсію за віком. При цьому, увага присутніх акцентувалась на розрахунку страхового стажу та середньої заробітної плати для призначення пенсії, порядку підтвердження трудового стажу при втраті трудової книжки.

Зазначалось, що в умовах діючої в Україні системи загальнообов’язкового державного соціального страхування, коли розмір заробітної плати безпосередньо впливає на розмір майбутньої пенсії громадян, необхідно заздалегідь дбати про набуття страхового стажу, легальне працевлаштування та своєчасну сплату внесків.

Учасники семінару також були ознайомлені з новими сервісами веб-порталу, зокрема, роботою електронного кабінету страхувальника. Вони отримали покрокову інструкцію з формування страхувальниками довідок про трудовий та страховий стаж для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника. Фахівцями головного управління відмічалось, що раніше первинні дані для розрахунку лікарняних необхідно будо отримувати в управлінні Пенсійного фонду кожному працівнику особисто, запровадження електронного кабінету спрощує означену процедуру та надає страхувальнику можливість самостійного формування довідок.

За підсумками семінару профспілкові працівники виявили високу зацікавленість до електронних сервісів веб-порталу Пенсійного фонду України та реєстрації на ньому з використанням електронного цифрового підпису.

gu - Актив обласної профспілки автомобілістів  проконсультували з пенсійних питань

background Layer 1