Пропустити навігацію

Про пенсійні питання та нові можливості Веб – порталу електронних послуг педагогічному колективу Відділу освіти Іллінівської сільської ради Костянтинівського району Донецької області

Фахівцями головного управління проведено зустріч з педагогічним колективом Відділу освіти Іллінівської сільської ради Костянтинівського району Донецької області на тему «Захист прав застрахованих осіб» та «Нові електронні сервіси веб-порталу Пенсійного фонду України».

Під час зустрічі надані роз’яснення щодо захисту прав застрахованих осіб та умов зарахування  страхового стажу. Надані ґрунтовні відповіді на питання щодо зарахування пільгового стажу  та визначення права на пенсію при роботі за сумісництвом.

Працівників освіти поінформовано про розпочату в Донецькій області кампанію «Допоможи своєму майбутньому» метою якої є надання громадянам можливості інформувати державні структури про факти нелегальної праці. Оскільки жваве обговорення викликали питання недостатності страхового стажу у громадян працездатного віку через неофіційну роботу в країнах СНД та за кордоном, зацікавлених осіб було поінформовано про набуття страхового стажу за умов добровільної сплати єдиного внеску. Надано інформаційні матеріали та буклети на тему офіційного оформлення трудових відносин, яке гарантує соціальну захищеність вже сьогодні.

Слухачам також наголошено, що задля максимальної зручності користувачів постійно розвиваються електронні послуги веб-порталу. Інтерес викликав новий сервіс «Кабінет страхувальника» та можливість самостійного формування роботодавцем довідок про трудовий та страховий стаж для розрахунку суми лікарняних. Через віддаленість громади від територіального управління стало актуальним питання щодо порядку дистанційного запису на прийом до фахівців Фонду засобами веб-порталу.

Спеціалістами головного управління акцентовано увагу на необхідності самостійного контролю набуття страхового стажу на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

DSCF9116 cr 300x218 - Про пенсійні питання та нові можливості Веб – порталу електронних послуг педагогічному колективу  Відділу освіти Іллінівської сільської ради Костянтинівського району Донецької області DSCF9121 300x225 - Про пенсійні питання та нові можливості Веб – порталу електронних послуг педагогічному колективу  Відділу освіти Іллінівської сільської ради Костянтинівського району Донецької області

background Layer 1