Пропустити навігацію

Електронні інформаційні ресурси Пенсійного фонду України – для послуг кожного мешканця області

Сьогодні 21.12.2018 на базі медіацентру РТРК «Регіон-Донбас» відбувся брифінг начальника головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталії Рад на тему: «Електронні інформаційні ресурси Пенсійного фонду України – для послуг кожного мешканця області».

За словами Наталії Рад, інформаційний ресурс веб-порталу Пенсійного фонду України створено ще у 2012 році з метою дистанційного отримання необхідної інформації та контролю за персональними даними, що стосуються громадян України, які є або були працюючими особами (у тому числі фізичними особами-підприємцями), пенсіонерів та роботодавців.

Зокрема було підкреслено, що станом на 01.12.2018 в області, в якості активних користувачів зареєстровано 187,6 тис. громадян.

«Сьогодні у відкритому доступі на порталі можна отримати наведені зразки бланків, заяв, інших документів, необхідних для призначення та перерахунку пенсій, тексти законодавчих актів, графік прийому керівництва Пенсійного фонду та адреси управлінь Фонду. Кожен користувач може через портал подати запит у Фонд для підготовки йому довідок, інших документів у паперовому вигляді, записатися на прийом до керівника чи відповідальної особи в управлінні Фонду, звернутися письмово з запитанням або написати скаргу, на яку обов’язково в установлений законом термін буде надана відповідь», – розповіла керівник Фонду області.

Крім того, було підкреслено, що в поточному році, з метою спрощення процедури отримання інформації про розмір пенсії та її перерахунок, а також про сплату роботодавцем єдиного внеску Пенсійним фондом запроваджено послугу СМС-інформування. Для власників електронного цифрового підпису запроваджено сервіс дистанційного отримання довідок або витягу з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування з QR-кодом. «Тобто, застосування ЕЦП надає можливість отримати та роздрукувати документ вдома», – зазначила Наталія Рад.

Особливу увагу, керівник приділила новим можливостям веб-порталу Пенсійного фонду України – кабінету страхувальника (роботодавця), в якому для працедавця доступна інформація щодо забезпечення соціальних прав його працівників, правильності подання звітності.

За словами Наталії Рад, роботодавець має можливість отримати інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарняні). До цього часу первинні дані для розрахунку – страховий стаж та розмір заробітної плати надавали самі працівники. Для цього вони звертались до управлінь Пенсійного фонду за довідками. Тепер процедура отримання необхідних відомостей значно спрощується. Увійти до кабінету роботодавець може через електронний цифровий підпис.

На всі питання журналістів керівником Фонду області надано ґрунтовні відповіді.

21.12. bryfing N. Rad 300x169 - Електронні інформаційні ресурси Пенсійного фонду України –  для послуг кожного мешканця області

background Layer 1