Пропустити навігацію

Рішення колегії від 18.10.2018 № 8-1 “Про підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в Донецькій області за 9 місяців 2018 року”

 

ПЕНСІЙНИЙ ФОНД УКРАЇНИ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ КОЛЕГІЇ

 

18.10.2018                                 м. Слов’янськ                                            № 8-1

 

 

Про підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в Донецькій області за 9 місяців 2018 року

 

Колегія головного управління відмічає, що відповідно до основних пріоритетів діяльності на 2018 рік, органами Фонду області впродовж 9 місяців поточного року забезпечено своєчасне здійснення пенсійних виплат, вдосконалення сервісів щодо обслуговування громадян, захист прав застрахованих осіб, всебічне інформування широкого кола громадян про свою роботу.

У звітному періоді призначено 12,8  тис. пенсій, в т.ч. 158 – за особливі заслуги перед Україною, проведено 19,5 тис. індивідуальних перерахунків та масовий перерахунок пенсій з 01.07.2018 у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

В результаті в порівняні з початком року середній розмір пенсії зріс на 119,6  грн. та на 01.10.2018 склав 3 387,7 грн.

Фактичне виконання видаткової частини бюджету становило 24,7 млрд. грн., що на 8,5  млрд.  грн. або на 34,4  % перевищує аналогічний показник відповідного періоду минулого року.

До бюджету Фонду області від сплати частини єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та платежів, які адмініструють органи Пенсійного фонду, надійшло 4570,6 млн. грн. власних коштів або 87,0 % планових показників з урахуванням додаткового завдання.

Надходження коштів, що адмініструють органи Пенсійного фонду склали 582,4 млн. грн. або 92,2 % від запланованих обсягів з додатковим завданням.

До загального фонду Державного бюджету з окремих видів господарських операцій надійшло 70,2 млн. грн., що на 9,3 більше ніж за відповідний період 2017 року.

Загальна сума заборгованості з платежів, які адмініструють органи Пенсійного фонду України, зросла на 23,9 % та станом на 1 жовтня складає 3,0 млрд. грн.  При цьому, заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій збільшилась на 580,0 млн.грн. або 24,7 %.

Заходами примусового стягнення охоплено  100 % боргу, що підлягає стягненню. Органами Фонду області подано 712 позовів про стягнення коштів на загальну суму 616,4 млн. грн.

З урахуванням залишку нерозглянутих на початок 2018 року справ,  судовими органами задоволено на користь органів Фонду області  397 позовних заяв на суму 192,8 млн. грн.  На рахунки територіальних управлінь  надійшло 16,8 млн. грн.

В цілому в області налічується 57,7 тис. працівників, трудові відносини яких мають ознаки тінізації, в тому числі 18,6 тис. з рівнем оплати праці нижчим за мінімальний.

На виконання тристороннього Плану спільних дій по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників опрацьовано 613,0 тис. інформаційних відомостей Державного реєстру застрахованих осіб за затвердженими критеріями. Визначено 9,2 тис. страхувальників та 40,1 тис. застрахованих осіб з ознаками порушення законодавства про працю. Відповідна інформація передана для подальшої реалізації до органів Держпраці області.

Міжвідомчими робочими групами з питань забезпечення дотримання норм законодавства про працю при органах місцевої влади проведено 202 засідання. Розглянуто питання трудових відносин 8,5 % з 16,4 тис.  переданих для розгляду матеріалів.

До Головного управління Держпраці області направлено перелік по 76 суб’єктах господарювання, які мають ознаки використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю, для здійснення інспекційних відвідувань.

За результатами спільних дій скорочено кількість застрахованих осіб із заробітною платою менше за мінімальну на 8,1 тис. або 40,4%. Збільшена заробітна плата 3,7 тис. працівників. Фонд оплати праці зріс на 6,1 млн. грн., донараховано 1,3 млн. грн. єдиного соціального внеску. Легалізовано 18,6 тис. робочих місць, додатково отримано 19,1 млн. грн. єдиного соціального внеску.

За результатами проведення 4 аудиторських досліджень, 9 контрольних заходів встановлено 34 фінансових порушення на загальну суму 316,9 тис. грн. та 317 порушень, що не мають ознак фінансового характеру. Відшкодовано та поновлено в обліку 100,0 % фінансових порушень, по яких настав термін виконання. Усунуто 208 не фінансових порушень.

Проведено 3,9 тис. перевірок дотримання пенсійного законодавства, З них  0,3 тис. перевірок об’єктів поштового зв’язку, банків та інтернатів щодо цільового використання коштів. Встановлено порушень на суму  22,7 тис. грн. Проведено 0,9 тис. документальних перевірок страхувальників,  встановлено порушень на суму 15,3 тис. грн. Донараховано внесків та застосовано фінансових санкцій на 41,4 тис. грн.

На виконання Антикорупційної програми Пенсійного фонду України на 2018 рік головним та підвідомчими управліннями Фонду затверджені Заходи щодо усунення (мінімізації) корупційних ризиків в діяльності територіальних органів  Пенсійного фонду України області на 2018 рік.

Підрозділами по роботі з інформаційно-аналітичними системами та електронними реєстрами забезпечено облік 180,1 тис. місячних та 41,0 тис. річних звітів, у тому числі по 451,0 тис. застрахованих осіб від 0,9 тис. роботодавців не перереєстрованих з непідконтрольної території.

В результаті проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи кількість помилкових звітів, поданих страхувальниками, зменшено до 0,08 % від загальної кількості наданих. Приведено у відповідність стан сплати внесків по 1070 періодам в 355 картках страхувальників.

В межах забезпечення захисту інформації запроваджено регламент функціонування профілю робочого місця користувачів інформаційних ресурсів Пенсійного фонду, налаштовані робочі станції, сервери та мережеве обладнання.

Відповідно до Стратегії розвитку комунікацій Пенсійного фонду України в засобах масової інформації відбулось 770 виступів, проведено 2,5 тис. заходів з громадськістю, 332 прес-конференції, брифінги, засідання «круглого столу», 4,8 тис. новин опубліковано на веб-ресурсах

В ході проведення означених заходів розповсюджено близько 62,6 тис. буклетів та листівок.

Виконання завдань, покладених на органи Пенсійного фонду здійснюють 15 управлінь області на чолі з головним, штатна чисельність   яких становить 1669 одиниць.

Укомплектованість кадрів складає 80,2 %, плинність кадрів – 7,4 %, Повну вищу освіту мають 1218 держслужбовців, з них в головному управлінні – 190.

Враховуючи вищевикладене, колегія головного управління

ВИРІШИЛА:

1. Інформацію заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Полесова С. С. про підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в Донецькій області за 9 місяців поточного року взяти до відома.

2.Роботу головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області визнати такою, що спрямована на виконання Пріоритетів діяльності та завдань плану роботи головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області на 2018 рік.

3. Начальникам підвідомчих управлінь Пенсійного фонду області:

3.1. Забезпечити особистий контроль за дотриманням строків призначення, перерахунку, взяттям на облік пенсійних справ та виплатою пенсій, в тому числі внутрішньо переміщеним особам. Про виконання інформувати управління пенсійного забезпечення головного управління до 01.11.2018.

3.2. Впродовж IV кварталу здійснювати всебічне інформування Комісій (Робочих груп) при місцевих органах влади щодо суб’єктів господарювання, які мають ознаки порушень законодавства про працю, заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску.

3.3. До 01.01.2019мзабезпечити щотижневе інформування громадян з питань захисту прав застрахованих осіб шляхом проведення зустрічей в трудових колективах, розміщення інформаційних повідомлень на веб-ресурсах тощо.

3.4.  У строк до 01.01.2019 забезпечити погашення заборгованості з платежів, які адмініструють органи Пенсійного фонду, в сумі до 1,0 тис. грн.

3.5. До 01.01.2019 забезпечити в повному обсязі реалізацію результатів внутрішніх аудитів, інших контрольних заходів та вжити вичерпних заходів щодо відшкодування сум виявлених фінансових порушень.

3.6. До 01.01.2019, в межах реалізації заходів  антикорупційного спрямування продовжити систематичну інформаційно – роз’яснювальну роботу та навчання щодо застосування положень Закону України «Про запобігання корупції», зокрема, в частині здійснення фінансового контролю.

4. Управлінню інформаційно –  аналітичних систем та електронних реєстрів (Головіна Н. В.), начальникам підвідомчих управлінь Фонду продовжити роботу з модернізації інформаційно – аналітичних систем Пенсійного фонду України відповідно до положень  Стратегії:

4.1. В строк до 01 грудня 2018 року забезпечити 10 % збільшення кількості страхувальників – користувачів Веб – порталу електронних послуг Пенсійного фонду України (підприємств, установ та організацій, інших юридичних осіб, утворених відповідно до Законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб).

4.2. До 01.01.2019 запровадити  оновлену систему контролю забезпечення повноти та актуальності баз даних антивірусного захисту по головному та територіальних управліннях Фонду області.

 

 

Голова колегії                                                                                                                                                                       Н.С. Рад

 

 

background Layer 1