Пропустити навігацію

Пенсійники провели семінар для підприємців в Мирноградському міському центрі зайнятості

Головний спеціаліст фінансово-економічного відділу Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України  Катерина Корпесьо прийняла участь у тренінгу щодо основ бізнес-планування, який відбувся з метою підтримки підприємницьких ініціатив населення в Центрі розвитку підприємництва Мирноградського міського центру зайнятості.

Головний спеціаліст надала роз’яснення щодо порядку сплати єдиного соціально внеску, ознайомила присутніх з мінімальним та максимальним розміром єдиного внеску, наголосила на прямій залежності майбутньої пенсії від розміру заробітної плати та сплачених внесків.

Також під час заходу Катерина Корпесьо обговорила питання
необхідності офіційного оформлення трудових відносин, нарахування працівникам заробітної плати відповідно до їх кваліфікації, пояснила основні напрямки реформування пенсійної системи та зауважила, що законопроектом не передбачається підвищення пенсійного віку, проте посилюються вимоги до страхового стажу, який необхідний для призначення пенсій.

Наприкінці зустрічі учасникам семінару розповіли про можливість контролю за достовірністю своїх даних протягом трудової діяльності за допомогою сучасного сервісу – веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

IMG 1809 81 pro uchast u treningu shhodo osnov biznes planuvannya v Myrnogradskomu tsentri 300x225 - Пенсійники провели семінар для підприємців в Мирноградському міському центрі зайнятості IMG 1847 81 pro uchast u treningu shhodo osnov biznes planuvannya v Myrnogradskomu tsentri 300x225 - Пенсійники провели семінар для підприємців в Мирноградському міському центрі зайнятості

 

background Layer 1