Пропустити навігацію

Про сучасну пенсійну систему учнівській молоді Олександрівського району

З метою формування уявлення про сучасну пенсійну систему в учнівської молоді начальник відділу обслуговування громадян № 2 Добропільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тетяна Ляшенко провела зустріч-урок  на тему: «Пенсійна система України сьогодні і завтра» для учнів Олександрівської ЗОШ І-ІІІ ст. Олександрівської районної ради Донецької області.

Фахівець розповіла старшокласникам про пенсійне страхування, накопичувальну систему, страховий та трудовий стаж тощо. Тетяна Іванівна акцентувала увагу учнів на позитивні наслідки отримання легальної заробітної плати та застерегла від отримання заробітної плати в «конверті», розповіла основні норми пенсійного законодавства України.

По закінченню зустрічі  Тетяна Іванівна поспілкувалася і з трудовим колективом школи, відповіла на всі питання слухачів та розповіла, що контролювати свій страховий стаж та заробітну плату можна за допомогою  веб-порталу та повідомила про запровадження електронних документів з QR-кодом та сучасний безкоштовний онлайн-сервіс – інформування громадян шляхом смс-повідомлень. Присутніх також було проінформовано про переваги отримання пенсій через банківські установи.

Учням та їх вчителям роздали буклети та листівки на пенсійну тематику.

DSCN0627 300x190 - Про сучасну пенсійну систему учнівській молоді Олександрівського району

background Layer 1