Пропустити навігацію

Урок «пенсійної грамотності» для тимчасово безробітних Нікольського району

Заступник начальника фінансово-економічного відділу Мангушського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області Вікторія Лепехіна та головний спеціаліст відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів Олена Худякова провели урок «пенсійної грамотності» для тимчасово безробітних, які перебувають на обліку в Нікольському районному центрі зайнятості.

Фахівці управління розповіли присутнім, що відповідно до чинного пенсійного законодавства розмір пенсії визначають три основних чинника – стаж роботи, заробітна плата та сплачені з неї внески. Тому для працюючих осіб важливо отримувати заробітну плату офіційно. Враховуючи, що вимоги до величини страхового стажу значно зросли та й упродовж десятиліття щороку збільшуватимуться на рік, дбати про нього потрібно заздалегідь, пам’ятаючи, що від цього залежатиме розмір майбутньої пенсії.

Вікторія Лепехіна ознайомила громадян, які тимчасово знаходяться у пошуках роботи з перспективами запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та наголосила на тому, що діючим законодавством передбачено можливість отримання страхового стажу, необхідного для призначення пенсії, шляхом укладання договорів добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та здійснення доплати до суми сплачених страхових внесків в розмірі мінімального страхового внеску.

Наприкінці зустрічі Олена Худякова ознайомила присутніх з онлайн-сервісами Пенсійного фонду України, їх можливостями та запропонувала стати користувачами Веб-порталу електронних послуг.

 

Nikolskyj RTSZ 79 300x225 - Урок «пенсійної грамотності» для тимчасово безробітних Нікольського району

Nikolskyj RTSZ2 79 300x225 - Урок «пенсійної грамотності» для тимчасово безробітних Нікольського району

Nikolskyj RTSZ3 79 300x225 - Урок «пенсійної грамотності» для тимчасово безробітних Нікольського району

Nikolskyj RTSZ5 79 300x225 - Урок «пенсійної грамотності» для тимчасово безробітних Нікольського району

background Layer 1