Пропустити навігацію

Про пенсійні питання та нові можливості веб-порталу електронних послуг педагогічному колективу Краматорської загальноосвітньої школи № 22

В Донецькій області продовжується інформаційна кампанія, спрямована на популяризацію веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України. В рамках роз’яснювальної роботи, фахівцями головного управління проведено зустріч з педагогічним колективом Краматорської загальноосвітньої школи № 22 на тему: «Що необхідно знати про страховий стаж» та «Сучасні електронні сервіси веб-порталу Пенсійного фонду України».

Під час зустрічі освітянам надані роз’яснення щодо умов зарахування страхового стажу. Наголошено, що страховий стаж – це один з основних чинників, який сьогодні впливає на розмір пенсій та надані ґрунтовні відповіді на питання що робити тим громадянам, у кого не вистачає страхового стажу.

Працівників освіти ознайомлено з порядком реєстрації та користування веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України та розширеним переліком послуг, доступ до яких надається в електронному вигляді.

Слухачів зацікавила можливість формування довідки ОК-5 з QR-кодом.  На конкретних прикладах роз’яснено на що треба звернути увагу в довідці ОК-5, як читати інформацію про нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески. Надані роз’яснення щодо дій застрахованої особи в разі порушення пенсійних та соціальних прав громадян.

Спеціалістами головного управління акцентовано увагу на необхідності особистого контролю за набуттям страхового стажу на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України шляхом підключення смс-інформування про сплату роботодавцем страхових внесків працюючих громадян.

12021 225x300 - Про пенсійні питання та нові можливості веб-порталу електронних послуг педагогічному колективу Краматорської загальноосвітньої школи № 22 12022 300x225 - Про пенсійні питання та нові можливості веб-порталу електронних послуг педагогічному колективу Краматорської загальноосвітньої школи № 22

background Layer 1