Пропустити навігацію

За «круглим столом» обговорили стан виконання Територіальної угоди між обласною владою, профспілками та роботодавцями

DSC01032 300x200 - За «круглим столом» обговорили стан виконання Територіальної угоди між обласною владою, профспілками та роботодавцями На виконання Територіальної угоди між обласною владою, профспілками та роботодавцями 20.11.2018 відбулась нарада у форматі «круглого столу» за темою: «Вимоги інспекції – європейські підходи». У заході взяли участь керівники Облдержадміністрації, Обласної ради, Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини, Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок, державних контролюючих органів та роботодавці, підприємці, представники регіонального бізнесу. Від Пенсійного фонду в області участь взяв начальник Головного управління Юрій Козак.

За інвестиційним кліматом Дніпропетровщина посідає друге місце в Україні, але область має понад 140 млн грн боргу по виплаті заробітної плати, серед якого 41 млн грн – борги економічно актDSC01054 300x200 - За «круглим столом» обговорили стан виконання Територіальної угоди між обласною владою, профспілками та роботодавцямиивних підприємств.

Як розвивати економіку в області, зробити умови для бізнесу привабливими, захистити інтереси найманих працівників через легалізацію працевлаштування та оплату праці «по-білому», наповнювати бюджет Пенсійного фонду – про це та інше вівся жвавий діалог за «круглим столом».

Очільник Фонду області ознайомив учасників заходу з можливостями Реєстру застрахованих осіб в частині виявлення ознак тіньової зайнятості та навів конкретні приклади, провів аналіз щодо боргів зі сплати єдиного внеску. Довів до відома основні DSC01050 300x200 - За «круглим столом» обговорили стан виконання Територіальної угоди між обласною владою, профспілками та роботодавцямиаспекти законопроекту, розробленого Кабінетом Міністрів України, щодо змін у нарахуванні ЄСВ. «Для сталого соціально-економічного розвитку області необхідно працювати над виведенням бізнесу з тіні, що, в свою чергу, дозволить збільшити надходження до бюджету Пенсійного фонду  та позитивно вплине на пенсійне забезпечення мешканців області» – наголосив Юрій Козак.

Кожен учасник заходу отримав інформаційні буклети про переваги користування web-порталом Пенсійного фонду України та онлайн-сервіс для громадян – СМС-інформування.

Довідково: за 10 місяців поточного року в області легалізовано понад 3 тис. робочих місць, у результаті чого єдиного внеску надійшло понад 2,5 млн грн.

DSC01062 300x200 - За «круглим столом» обговорили стан виконання Територіальної угоди між обласною владою, профспілками та роботодавцями

 

 

background Layer 1