Пропустити навігацію

Нарада з питань легалізації праці найманих працівників та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України відбулася у Кривому Розі

Сьогодні, 14 грудня 2018 року в Криворізькому міськрайонному центрі зайнятості відбувся круглий стіл на тему «Легалізація заробітної плати, своєчасна і в повному обсязі сплата єдиного соціального внеску та інформування роботодавців про зміни в законодавстві про працю, зайнятість населення».

В заході взяли участь перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Лариса Дуксова, начальник управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради Ірина Рижкова, директор Криворізького міськрайонного центру зайнятості Ігор Вознюк, начальник відділу забезпечення наповнення бюджету № 3 Олена Скориченко, начальники Довгинцівського, Покровського, Саксаганського відділів обслуговування громадян, представники органів Держпраці, фіскальної служби, а також були запрошені представники підприємств та фізичні особи – підприємці.

Основний акцент круглого столу був зроблений на обов’язковому проведенні диференціації заробітної плати відповідно до кваліфікації найманих працівників і боргах зі сплати єдиного внеску. В області борги зі сплати єдиного внеску становлять 825 млн грн, з них 65% (533,4 млн грн) – борг фізичних осіб-підприємців.

«Основний фактор, який впливає на наповнення бюджету Фонду – офіційна занятість населення, чисельність працюючих та рівень заробітної плати. Ми повинні спільними зусиллями боротися за високі показники легального працевлаштування. Неприпустимо, щоб люди, які працюють, втрачали страховий стаж та право на пенсію», – зазначила Лариса Дуксова, перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області.

Учасники круглого толу обговорили кроки подальшої взаємодії задля наповнення бюджету Фонду та збереження страхового стажу найманих працівників.

IMG 2281  300x225 - Нарада з питань легалізації праці найманих працівників та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України відбулася у Кривому РозіIMG 2295  300x225 - Нарада з питань легалізації праці найманих працівників та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України відбулася у Кривому РозіIMG 2275  300x225 - Нарада з питань легалізації праці найманих працівників та погашення заборгованості до Пенсійного фонду України відбулася у Кривому Розі

background Layer 1