Пропустити навігацію

Фахівці Головного управління взяли участь у координаційному семінарі з питань соціального захисту внутрішньо-переміщених осіб

DSC00004 300x225 - Фахівці Головного управління взяли участь у координаційному семінарі  з питань соціального захисту внутрішньо-переміщених осіб18 грудня 2018 року фахівці Головного управління взяли участь у координаційному семінарі, на якому розглядалися практичні аспекти забезпечення соціальних прав внутрішньо-переміщених осіб. Семінар організований та проведений за підтримки регіонального офісу Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних націй у справах біженців. Захід відкрив Старший Офіцер з питань Захисту УВКБ ООН Слов’янськ Умар Ях’яєв. На запитання присутніх відповідали: керівник проекту «Радник Міністерства соціальної політики з питань внутрішньо-переміщених осіб» Валерія Вершиніна, офіцер з юридичних питань УВКБ ООН Лідія Кузьменко, юристи регіональної команди «Право на захист».

Обговорені особливості застосування законодавства щодо реєстрації, призначення адресної допомоги та пенсій внутрішньо-переміщеним особам, скасування довідок для переселенців. Одне з питань присвячене огляду релевантної судової практики стосовно поновлення пенсійних виплат внутрішньо-переміщеним особам.

DSC00006 300x225 - Фахівці Головного управління взяли участь у координаційному семінарі  з питань соціального захисту внутрішньо-переміщених осібДовідково:

  • на обліку в органах Фонду області знаходиться 27109 внутрішньо-переміщених осіб;
  • середній розмір пенсій переселенців становить 4354,24 грн.;
  • на пенсійні виплати у листопаді спрямовано 117,3 млн грн.
background Layer 1