Пропустити навігацію

Фахівці Головного управління Фонду області провели семінар навчання для керівників новоутворених підприємств у м. Кам’янське

web 11 181214 300x225 - Фахівці Головного управління Фонду області провели семінар навчання для керівників новоутворених підприємств у м. Кам'янське 14 грудня 2018 року Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області разом із соціальними партнерами – представниками  міського центру зайнятості та Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області  взяли участь у семінарі-навчанні з керівниками, бухгалтерами підприємств, установ та організацій міста Кам’янське.

web 11 181214 2 300x225 - Фахівці Головного управління Фонду області провели семінар навчання для керівників новоутворених підприємств у м. Кам'янське

У ході зустрічі, що проходила у форматі діалогу, були обговорені питання щодо важливості своєчасної виплати заробітної плати на рівні не нижче мінімального розміру, необхідного страхового стажу для призначення пенсії. Зауважено, що тінізація доходів і зайнятості негативно впливає на соціальну захищеність громадян, оскільки майбутня пенсія визначається за страховим стажем.

Під час зустрічі висвітлене питання щодо «Внесення змін до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Присутнім роз’яснені зміни, які відбулися у порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та зосереджено увагу на загальних правилах формування та строках подання звітів. З метою недопущення помилок у подальшій роботі, були розглянуті приклади найбільш розповсюджених помилок при формуванні звіту.

web 11 181214 1 225x300 - Фахівці Головного управління Фонду області провели семінар навчання для керівників новоутворених підприємств у м. Кам'янське

Присутнім надано роз’яснення щодо можливості використання сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України для доступу застрахованих осіб до інформації про сплату єдиного соціального внеску за застрахованих осіб, про стан заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску фізичних осіб-підприємців та зарахування страхового стажу, а також про можливість знайти багато корисної інформації з питань пенсійного законодавства.

Проінформовано про запровадження Пенсійним фондом України індивідуального інформування громадян за допомогою СМС-повідомлення.

По завершенню зустрічі слухачам роздано інформаційні буклети.

background Layer 1