Пропустити навігацію

Переваги легальної зайнятості та електронних сервісів Пенсійного фонду України роз’яснювали в Марганці

IMG 20181217 155031 300x225 - Переваги легальної зайнятості та електронних сервісів Пенсійного фонду України роз'яснювали в Марганці13 грудня 2018 року головний спеціаліст відділу з питань призначення та перерахунків пенсій № 13 управління застосування пенсійного законодавства Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Юлія Браворіченко провела зустріч з населенням у віддаленому районі міста Марганець.

Фахівець закликала громадян працювати “легально”, щоб у майбутньому мати достойну пенсію, приділила увагу залежності розміру стажу, набутого людиною за свою трудову діяльність, від сплати страхових внесків. Пояснила про права кожної людини самостійно стежити за щомісячною сплатою за нього внесків роботодавцем. Для здійснення такого контролю необхідно зареєструватись на ВЕБ-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Спеціаліст  роз’яснила присутнім порядок зарахування страхового стажу за період, протягом якого громадянин перебував на обліку в центрі зайнятості та за період роботи за межами України, в деталях розповіла про можливість одержання нової послуги СМС-інформування від Пенсійного фонду. Після лекції всі присутні отримали фахові консультації з питань пенсійного забезпечення.

Кожному з учасників надано буклет на тему обговорення.

Довідково: станом на 12.12.2018 року користувачами ВЕБ-порталу у Марганецькому сервісному центрі вже зареєстровано 1032 особи.

background Layer 1