Пропустити навігацію

Роз’яснення найважливіших аспектів пенсійного забезпечення громадянам передпенсійного віку

02 16 03 20 181227 1 300x225 - Роз’яснення  найважливіших аспектів пенсійного забезпечення громадянам передпенсійного віку27 грудня 2018 року в Криворізькому міжрайонному центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для осіб старше 50 років, до семінару були залучені представники Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області, головний спеціаліст відділу з питань призначення та перерахунків пенсій №16 управління застосування пенсійного законодавства Ірина Федоренкова та головний спеціаліст Саксаганського відділу обслуговування громадян, управління обслуговування громадян Олена Щербенок.

На початку заходу представниками Пенсійного Фонду було надано роз’яснення щодо основних положень пенсійного законодавства, порядку призначення пенсії, її залежності від страхового стажу та заробітної плати. Розповіли про вимоги до документів, які подаються для призначення пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Роз’яснили призначення пільгових пенсій. Проінформували присутніх про визначення права при призначенні пенсії за вислугу років відповідно до змін, внесених Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій” від 03.10.2017 № 2148-VIII.

Ірина Федоренкова повідомила, що з 1 січня 2019 року право на призначення пенсії після досягнення пенсійного віку, матимуть тільки ті особи, в яких страховий стаж буде не меншим  26 років.

“Особи перед пенсійного віку мають можливість завчасно подати документи до пенсійної установи для їх всебічної правової перевірки,” – зауважила фахівець Фонду області.

Представники фонду відповіли на всі поставлені питання.

background Layer 1