Пропустити навігацію

Зустріч з молоддю м.Покров

IMG 77ec3a64977b020bf5dc 300x225 - Зустріч з молоддю м.Покров     Особливості пенсійної реформи днями обговорювала з учнями старших класів  середньої школи №4 м.Покров головний спеціаліст Покровського відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Галина Кучеровська.

Фахівець ознайомила присутніх із основними положеннями проекту Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій”.

Зазначила, що запропоновані урядом новації передбачають обов’язкову участь в накопичувальній системі загальнообов’язкового пенсійного страхування всіх працюючих, які віком молодші, ніж 35 років.

Також спеціаліст наголосила старшокласникам: в подальшому при влаштуванні на роботу, варто пам’ятати, що отримання заробітної плати в ,,конвертах” — це ризик залишитися без соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсій. Галина Кучеровська ознайомила присутніх із електронними сервісами Пенсійного фонду України, розповіла про переваги їхнього використання. Зазначила, що за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України кожна особа може перевірити надання роботодавцем звітності та сплати ним єдиного соціального внеску.

Учні активно обговорювали почуту інформацію, а наприкінці зустрічі для закріплення знань отримали інформаційні матеріали про пенсійне реформування та переваги веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України

background Layer 1