Пропустити навігацію

Флешмоб на користь легальної зайнятості у м.Кам’янське

IMG 11 190109  300x225 - Флешмоб на користь легальної зайнятості у м.Кам'янськеЗ метою інформування громадськості про важливість легальної зайнятості, 09 січня 2019 року спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області провели інформаційну акцію з пересічними громадянами.

Працівники управління акцентували увагу громадськості на наслідках, до яких в майбутньому призводять нелегальні трудові відносини та «тіньова» заробітна плата. Було поінформовано, що, відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», з 2018 року стаж, необхідний для призначення пенсії за віком складає 25 років, та до 2028 року зросте до 35 років. Також було наголошено, що тінізація доходів і зайнятості негативно впливає на соціальну захищеність громадян, оскільки майбутня пенсія визначається за страховим стажем та легальним заробітком і в «конверті» не виплачується.

Для здійснення контролю за повнотою та достовірністю відображення даних в реєстрі застрахованих осіб, було запропоновано реєстрацію на       веб-порталі Пенсійного фонду України, як зручну та сучасну форму електронних послуг.

Також було поінформовано про запровадження Пенсійним фондом України індивідуального інформування громадян за допомогою СМС-повідомлення

Серед учасників акції та зацікавлених громадян розповсюджено буклети та листівки на пенсійну тематику

background Layer 1