Пропустити навігацію

Про актуальні пенсійні зміни розповіли фахівці Фонду області бухгалтерам м.Кам’янське

IMG 11 190118 225x300 - Про актуальні пенсійні зміни розповіли фахівці Фонду області бухгалтерам м.Кам'янське17 січня 2019 року представники Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області взяли участь у семінарі з ПП «Бухгалтерський сервіс» для бухгалтерів підприємств, організацій та установ міста, який проводився у м. Кам’янському.

Фахівці управління акцентували увагу присутніх на наслідках, до яких в майбутньому призводять нелегальні трудові відносини та «тіньова» заробітна плата. Було проінформовано, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» з 2019 року стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, складає 26 років, до 2028 року зросте до 35 років. Наголошено, що тінізація доходів і зайнятості негативно впливає на соціальну захищеність громадян, оскільки майбутня пенсія визначається за страховим стажем та легальним заробітком і в «конверті» не виплачується.

Під час зустрічі обговорені питання щодо забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та про зобов’язання підприємцями та роботодавцями сплати ЄСВ за застрахованих осіб. Надані роз’яснення щодо правильності подання звітності по єдиному соціальному внеску, про основні помилки, які найчастіше допускаються у звітності та шляхи їх уникнення.

Для здійснення контролю за повнотою та достовірністю відображення даних в реєстрі застрахованих осіб усім присутнім було запропоновано зареєструватися на Веб-порталі Пенсійного фонду України. Проінформовано про запровадження Пенсійним фондом України послуги СМС-повідомлення.

По завершенню зустрічі слухачам роздано інформаційні буклети.

background Layer 1