Пропустити навігацію

До «Школи майбутніх пенсіонерів» завітали мешканці Криворізького району

foto 1 2 300x169 - До «Школи майбутніх пенсіонерів» завітали мешканці  Криворізького районуОсновне завдання роботи з майбутніми пенсіонерами – підготовка необхідних документів для призначення пенсій та їх правова оцінка. Така перевірка документів дозволить вчасно виявити та усунути недоліки, зібрати всі необхідні дані до виникнення права на пенсію. Цей захід допомагає громадянам адаптуватися до нового статусу, заздалегідь підготувати документи для призначення пенсії та вирішити проблемні питання.

28 січня поточного року заступник начальника Покровського відділу обслуговування громадян в м. Кривий Ріг (сервісний центр) Олена Пшенична провела заняття в «Школі майбутнього пенсіонера». Цього разу навчання відвідали 2 особи, які набудуть права на пенсію найближчим часом.

Присутнім розповіли про порядок звернення за первинним призначенням пенсії, перелік необхідних документів та вимоги до довідок про заробітну плату для призначення пенсії. Окремо акцентували увагу на питанні коректного оформлення записів у документах та підтвердження страхового стажу, за відсутності записів в трудовій книжці.

Фахівець Фонду області ознайомила присутніх з функціонуванням Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, електронного посвідчення та розповіла про підключення послуги СМС-інформування для можливості кожному постійно здійснювати контроль за своєю нарахованою заробітною платою та страховим стажем.

background Layer 1