Пропустити навігацію

Фахівці Фонду області впроваджують ефективний метод взаємодії з громадськістю – лекції для безробітних

IMG c4d4b1eca2b3b8772d21 300x225 - Фахівці Фонду області впроваджують ефективний метод взаємодії з громадськістю - лекції для безробітних25 cічня 2019 року заступник начальника відділу з питань призначення та перерахунків пенсій № 13 управління застосування пенсійного законодавства Оксана Пятоволенко та головний спеціаліст відділу Гюльнара Алієва провели лекційні заняття для безробітної категорії громадян на тему пенсійного законодавства та легальної зайнятості.

Заступник начальника ознайомила присутніх з негативними наслідками отримання заробітної плати «в конвертах», наголосила на залежності страхового стажу від сплати страхових внесків та відповідальності роботодавців за допуск до роботи працівників без належного оформлення.

Головний спеціаліст розповіла про особливості врахування періодів знаходження на обліку в центрі зайнятості до страхового стажу при призначенні пенсії. Також повідомила, що кожен може самостійно контролювати особисті дані з реєстру застрахованих осіб, а також скористатися послугою пенсійний калькулятор за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

background Layer 1