Пропустити навігацію

Трудовому колективу розповіли про актуальні питання пенсійного забезпечення

IMG 20190129 092948 300x225 - Трудовому колективу розповіли про актуальні питання пенсійного забезпечення29 січня 2019 року фахівці Покровського відділу громадян (м.Покров) провели зустріч у трудовому колективі Нікопольської ОДПІ (Покровське відділення).

Фахівці Фонду області надали роз’яснення щодо умов і порядку виходу на пенсію за віком та по інвалідності, механізму перерахунку та виплати пенсії працюючим пенсіонерам.

Звернули увагу осіб передпенсійного віку на можливість завчасної подачі документів, необхідних для призначення пенсії, та зауважили, що на розмір майбутньої пенсії впливає тривалість страхового стажу і розмір заробітної плати.

Обговорили подальші кроки щодо сумісної роботи по питанням легалізації заробітної плати серед підприємців та найманих працівників, акцентувавши увагу на негативні наслідки виплати заробітної плати в «конвертах» та фінансову відповідальність роботодавців за порушення вимог чинного трудового законодавства.

Спеціалісти відділу розповіли, що за допомогою веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України можна дистанційно отримувати послуги без звернення до управління Фонду, а для отримання консультацій скористатися телефоном “гарячої лінії”.

background Layer 1