Пропустити навігацію

У Криворізькому міськрайонному центрі зайнятості проведено семінар для роботодавців, фізичних осіб-підприємців та найманих працівників

IMG02 3 300x225 - У Криворізькому міськрайонному  центрі зайнятості проведено семінар для роботодавців, фізичних осіб-підприємців та найманих працівниківПрацівниками відділу забезпечення наповнення бюджету № 3 фінансово-економічного управління Оленою Тригуб та відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 6 управління інформаційних систем та електронних реєстрів Інною Сафяновою 24.01.2019 сумісно з інспекцією з питань праці та зайнятості Виконкому Криворізької міської ради у Криворізькому міськрайонному центрі зайнятості взято участь у семінарі «Практичні аспекти застосування законодавства про працю та зайнятість».

Увагу роботодавців зосереджено на основних факторах, що впливають на наповнення бюджету та своєчасну виплату пенсій, – офіційна зайнятість населення, чисельність працюючих та рівень заробітної плати. На жаль, у Кривому Розі, який є флагманом металургійної промисловості, та у якому створені належні умови для розвитку малого та середнього підприємництва, не всі керівники добросовісно ставляться до питань соціального захисту своїх робітників.

Роботодавців було проінформовано про шляхи використання довідок з Реєстру застрахованих осіб та надано роз’яснення різниці між довідками ОК-5 та ОК-7. Наголошено на недопущенні заборгованості зі сплати єдиного соціального та страхових внесків. Звернуто увагу всіх страхувальників, які звітують до органів Державної фіскальної служби за найманих працівників, що при поданні звітності необхідно перевіряти правильність заповнення звітів з метою недопущення помилок в облікових картках застрахованих осіб, що можуть спричинити відсутність страхового стажу та позбавити можливості отримання соціальних пільг.

IMG03 3 225x300 - У Криворізькому міськрайонному  центрі зайнятості проведено семінар для роботодавців, фізичних осіб-підприємців та найманих працівниківПовідомлено про можливість здійснення постійного контролю за даними, що можуть впливати на пенсійні права громадян, за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України. За його допомогою зручно і оперативно можливо взаємодіяти з органами Пенсійного фонду та дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення до Фонду. При цьому веб-портал надає електронні послуги кожній особі індивідуально із додержанням вимог до захисту персональних даних.

background Layer 1