Пропустити навігацію

Інформація щодо проведення органами Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області антикорупційних заходів за I квартал 2018 року

Інформація щодо проведення органами Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області антикорупційних заходів за I квартал 2018 року

       Протягом I кварталу 2018 року в Головному управлінні проводився комплекс заходів, спрямованих на забезпечення виконання Закону України «Про запобігання корупції», інших нормативно-правових актів антикорупційного характеру.

Сектором з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю в рамках вдосконалення механізмів здійснення контрольно-аналітичної роботи проводиться постійний моніторинг роботи близьких осіб та питання виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в головному та територіальних управліннях області

В ході проведення реорганізації територіальних управлінь шляхом приєднання до головного управління відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 року № 821 «Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України», сектором з питань запобігання та виявлення корупції вжиті організаційні заходи в процесі припинення управлінь, які реорганізуються шляхом приєднання та проведено інформаційно-аналітичну роботу щодо недопущення порушень в частині фінансового контролю та недопущення виникнення конфлікту інтересів.

Після проведеної реорганізації управлінь переглянуті положення та посадові інструкції структурних підрозділів Головного  управління.

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління провів інформаційну кампанію щодо дотримання вимог фінансового контролю відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» та практичної допомоги щодо заповнення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. В січні та лютому 2018 року направлені 4 електронних листа стосовно заходів фінансового контролю відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції». Перевірено щодо своєчасності подання 2914 декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Проведені протягом звітного періоду заходи дозволили забезпечити дотримання державними службовцями вимог і спеціальних обмежень встановлених антикорупційним законодавством.

background Layer 1