Пропустити навігацію

Консультації ветеранам — вислухати та надати корисну пораду

viyizniy 31 Petropavlovka 300x225 - Консультації ветеранам  — вислухати та надати корисну порадуЗавідувач Петропавлівського сектору обслуговування громадян (сервісний центр) Тетяна Корх 19 березня 2019 року взяла участь у заході, організованому представниками районної організації Ветеранів України в Петропавлівському районі з нагоди вшанування жінок «Великої долі». На заході були присутні представники сільських рад району, жінки, які опікуються одинокими громадянами похилого віку.

Завідувач сектору проінформувала громадян про проведений з січня цього року перерахунок пенсі, про осучаснення пенсій з 1 березня та отримання монетизованої субсидії одночасно з виплатою пенсій, підвищення пенсій у зв”язку зі зміною прожиткового мінімуму з липня та грудня цього року. Роз’яснила зміни та новації в системі обслуговування громадян та в пенсійному законодавстві. Надала інформацію про порядок прийому та обслуговуванню осіб органами Пенсійного фонду України, перелік та умови надання послуг.

Повідомила учасникам заходу про  сучасні можливості дистанційного обслуговування за допомогою онлайн-сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду, роз’яснила, як зареєструватись в особистому кабінеті та запропонувала у разі необхідності телефонувати на «гарячу лінію» сектору і залучатись до дистанційного обслуговування. Учасникам заходу роздані буклети про отримання субсидії та електронні послуги Пенсійного фонду.

Завідувачем проведений виїзний прийом у Самарській сільській ради в с. Самарське, де проживає близько 933 громадянина, з них 331 пенсіонер. За роз’ясненнями звернулись громадяни, які найближчим часом набудуть права виходу на пенсію, та громадяни, які працюють у закладах охорони здоровя і освіти. Фахівець розповіла відвідувачам про порядок оформлення пенсії, перелік необхідних документів та роз’яснила, як сплата страхових внесків впливає на  розмір майбутніх пенсійних виплат. Надала рекомендації щодо оформлення записів у трудових книжкаж та підготовки необхідних документів заздалегідь.

background Layer 1